Kütahya

Aslanapa'da 499 bin fidan toprakla buluşacak

16:47 16 Ağustos 2017
Aslanapa'da 499 bin fidan toprakla buluşacak

Aslanapa ilçesine bağlı Kureyşler köyünde bin 130 hektar alanda rehabilitasyon, 200 hektar alanda da ağaçlandırılma yapıldığı bildirildi.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım yaptığı yazılı açıklamada, yarınlara daha yaşanabilir bir ortam bırakmak, daha yeşil ve güzel bir şehir oluşturmak amacıyla ağaçlandırma çalışmaları yapıldığını belirtti.

Kütahya genelinde ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem verdiklerini dile getiren Kayım, şunları kaydetti:

"Ağaçlandırma çalışmalarımız Kütahya'mızın ihtiyaç duyduğu her yerde devam ediyor. Şehrimizdeki yeşil dokuyu her gün bir öncekinden daha çoğaltmayı istiyoruz. Vatandaşlarımızın daha rahat nefesler alması ve yarınlarımıza daha yeşil bir çevre bırakabilmek için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın da yeşil dokunun kaybolmasına izin vermemelerini, duyarlı olmalarını ve ellerinden geldiğince fidan dikimlerine katılmalarını rica ediyoruz. Kütahyamız için, daha yeşil bir çevre için yeşil alanlarımızı korumanızı istiyoruz. 2017 yılı ağaçlandırma programı kapsamında Aslanapa ilçesine bağlı Kureyşler köyünde bin 130 hektar sahada rehabilitasyon ve 200 hektar sahada ağaçlandırma çalışmalarına başlandı."

Kayım açıklamasında ayrıca, ağaçlandırma sahasında toprak işleme işleri yapılan kısmında 497 bin 232 karaçam, 2 bin 35 badem türlerinde olmak üzere 499 bin 267 fidanın toprakla buluşturulacağı bilgisine de yer verdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.