Kütahya

Kütahya'da yapımı süren cezaevi

16:50 17 Ağustos 2017
Kütahya'da yapımı süren cezaevi

AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, İshak Gazel ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, kentte bir süre önce yapımına başlanan cezaevi inşaatında incelemelerde bulundu.

Milletvekili Gazel, Parmakören Mahallesi yakınlarında yapımı devam eden inşaat alanında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütahya'daki mevcut cezaevinin kentin içinde ve kapasitesinin yetersiz kaldığını söyledi.

İnşaattaki çalışmaların hızla ilerlediğini belirten Gazel, şunları kaydetti:

"Zorlu bir zeminde devam eden inşaatın sert zemine rağmen bu kadar ilerlemiş olması bizleri memnun etti. Bilindiği gibi mevcut cezaevi hem şehrin içerisinde kalmış hem de kapasitesinin çok üzerinde bir kullanımı vardı. Şu an mevcut cezaevinin 10 katı büyüklükte bir cezaevi yapılıyor. Aynı zamanda yeni adliye binası yapımıyla ilgili de geçen hafta Adalet Bakanımız ile görüşmeler yaptık.

En kısa zamanda, nasip olursa ocak ayı içerisinde adliye ile alakalı ihaleye çıkılacak ve nisan ayı gibi de yeni adliye binamızın temelleri atılacak. Bu anlamda belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. gerek cezaevinin gerekse yeni adliye binamızın yer tahsisi ile ilgili belediyemizin olağanüstü bir çalışması söz konusuydu. Bu çalışmalar meyvelerini bu şekilde veriyor. Her şey Kütahya için."

Nazlı da, "Kütahya geleceğe hazırlanıyor. Bizim sevdamız da aşkımız da Kütahya’dır. Kütahya için yapılacak çalışmalarda ekip olarak birlikte hareket etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Mevcut cezaevinin yaklaşık 16 bin metrekare alanda olduğunu, yapımı süren cezaevinin ise lojmanları ile birlikte yaklaşık 245 bin metrekarelik alana kurulduğunu aktaran Saraçoğlu ise şunları kaydetti:

"Yapılan konutlar, kurumların hizmet binaları ve diğer çalışmalarla Kütahya adeta bir şantiye halinde. Cezaevi inşaatı için yaklaşık 600 gün gibi bir süre verilmişti. İnşaat çalışmaları inşallah 2018 yılının temmuz ayında sona erecek. Burada çalışanlarıyla beraber 2 binin üzerinde kişi kalacak, yaşayacak. Bu yönüyle de burasının Kütahya ekonomimize büyük bir katkı vereceğini düşünüyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.