Kütahya

Simav’da göletlere yavru sazan takviyesi

18:32 17 Ağustos 2017
Simav’da göletlere yavru sazan takviyesi

Simav ilçesindeki 9 gölete, yavru pullu sazan bırakıldı.

Simav Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Tokdemir, müdürlük binası önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bakanlıklarının her yıl göllere balık bırakma faaliyeti yaptığını söyledi.

Balıkların Antalya'da Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünde üretildiğini aktaran Tokdemir, şunları kaydetti:

"2013 yılında sorumluluk alanımızdaki 6 kaynağa 23 bin, 2014 yılında 8 kaynağa 32 bin yavru pullu sazan balığı bırakmıştık. 2015 yılında balık miktarında sıkıntı olduğu için Simav'a gelmemişti. Geçen yıl balıklandırma faaliyetleri kapsamında 8 gölete 31 bin balık bırakıldı. Bu yıl da 9 köyümüzdeki gölete 27 bin balık bırakıyoruz. Muhtarlarımızdan, balıkları attıkları göletlerde bu yıl avcılık faaliyeti yapılmamasını istiyoruz. Önümüzdeki yıl bu balıklar 200-300 grama ulaşacaklar ama bu yıl tutulursa amacımıza ulaşmayız."

Konuşmaların ardından 27 bin yavru pullu sazan balığı, Kiçir, Yemişli, Hisarbey, Yeniköy, Örenli, Ahmetli, Bahtıllı, Şenköy ve Savcılar köylerindeki göletlere bırakılmak üzere muhtarlara teslim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.