Kütahya

Kurban Bayramı'na doğru

13:52 23 Ağustos 2017
Kurban Bayramı'na doğru

Kütahya Müftüsü Hüseyin Hazırlar, diyanetin 135 ülkede vekalet yoluyla kurban kesimi yapacağını bildirdi.

Hazırlar, kurban bağışıyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın bu yıl "Kurbanlarımız Kardeşliğimiz İçin" sloganı ile başlattığı kampanyanın sürdürüldüğünü hatırlattı.

Kampanyaya destek verilmesi çağrısında bulunan Hazırlar, "Geçen yıl Kütahya il geneli olarak bin 196 hisse ile vekaletle kurban organizasyonuna katılım gerçekleşmişti. Bu yıl ise Kütahya olarak geçtiğimiz yılın üzerinde bir rakamla katkıda bulunmayı hedefliyoruz." dedi.

Hazırlar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dünyanın 7 kıtasında insanlığa hizmet götürdüğüne işaret ederek, şöyle konuştu:

"Diyanet, uluslararası vizyonu olan, küresel ölçekte hizmet yürüten, kendisine destek olan Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte insanlığa umut olmuş, mazlum coğrafyanın umut bağladığı bir teşkilata dönüşmüş durumdadır. Gönül coğrafyamızda gönül bağlantımız ve kalplerimiz arasında köprü vazifesi kuran kurban önemli faaliyetlerden biridir. Dini, ırkı, memleketi fark etmeksizin her daim mazlumun, mağdurun yanında yer alan Diyanet Vakfı, küresel ve evrensel bir iyilik hareketi olarak hizmet veriyor. Vatandaşlarımız, vakfımız aracılığıyla güven duyabilecekleri bir şekilde kurban ibadetini yerine getirmeleri mümkün. İmkanı olan tüm vatandaşlarımızı Diyanet Vakfımız aracılığıyla gerçekleştirilen bu kampanyaya destek vermeye çağırıyorum. Kurban bedeli yurt içinde 850 lira, yurt dışında ise 600 lira olarak belirlendi."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.