Kütahya

Arakan'da Müslümanlara yönelik katliama tepkiler

11:50 30 Ağustos 2017
Arakan'da Müslümanlara yönelik katliama tepkiler

Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi Fatih Köse, Myanmar'ın Arakan eyaletindeki Müslümanlara ait evlerin sistematik bir şekilde yıkılmasını kınadı.

Köse, sendika binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Budist Myanmar hükümetinin, Arakan’daki zulmünün 1942 yılından beri hiç durmadan devam ettiğini söyledi.

Myanmar’da 25 Ağustos gecesi meydana gelen saldırıların ardından Myanmar ordusu ve Budistler tarafından Arakanlı Müslümanlara karşı katliam yapılamaya başlandığını belirten Köse, şunları kaydetti:

"Ordu güçleri ve Budist rahipler öncülüğünde şiddeti giderek artan ve yaygınlaşan saldırılar sonucunda son üç günde Arakan'ın çeşitli köylerinde en az 2-3 bin Müslümanın katledildiğine ve 100 binden fazla Müslüman'ın da yerinden edildiğini dair vahim haberler ulaşıyor. Sahadan gelen haberler katliamların, 2012 ve geçen yıl ekim ayında yaşananlar saldırılardan daha şiddetli bir hal aldığı ve giderek bir soykırıma dönüştüğü yönünde. Maalesef Bangladeş sınırının da kapalı olması nedeniyle yüz binlerce Müslüman katledilme tehlikesiyle karşı karşıya. Bugün sayıları 5 milyonu aşan Arakanlıların 4 milyonu 1942 yılından beri uygulanan sistematik baskı ve zulmünden kaçarak Malezya, Bangladeş, Pakistan, Suudi Arabistan, Tayland, Endonezya ve Avrupa’da mülteci olarak yaşıyor."

Arakan için İslam dünyasının bir an önce harekete geçmesi gerektiğini dile getiren Köse,

"Bu bağlamda Türkiye’nin İslam İşbirliği Teşkilatının toplanarak gerekli adımları atması konusundaki çağrısını destekliyoruz. İslam ülkeleri hükümetlerini, İslam dünyasındaki bütün kurumları, dünyadaki bütün insan hakları ve yardım kuruluşlarını gerekli sorumluluğu almaya, Arakan’ı Birleşmiş Milletler ve diğer örgütler nezdinde dünya gündemine taşımaya, saldırıların durdurulması için Myanmar hükümetine baskı yapmaya, yanı sıra Arakanlı Müslümanlara fiili destek sunmaya çağırıyoruz."

Köse, Memur-Sen olarak, Myanmar hükümetini ve sessiz kalan her kurum ve ülkeyi kınadıklarını bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.