Kütahya

Vali Nayir'e ziyaret

15:26 03 Ekim 2017
Vali Nayir'e ziyaret

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, "Biz camilerimizi uzaktan bakılan kutsallar olarak görmek istemiyoruz. Mutlaka uğranılan, bolca kullanılan yerler olarak asıl fonksiyonunu böyle ifa edeceğini düşünüyoruz." dedi.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ve berebrindeki din görevlilerinden oluşan heyet, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Ahmet Hamdi Nayir'i ziyaret etti.

Nayir, burada yaptığı konuşmada, camilerin birleştirici mabedler olduğuna değinerek her kesimin camilere ulaşbilmesi gerektiğini söyledi.

Camilerin ve din görevlilerinin toplum hayatında önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Nayir, şunları kaydetti:

"Biz camilerimizi uzaktan bakılan kutsallar olarak görmek istemiyoruz. Mutlaka uğranılan, bolca kullanılan yerler olarak asıl fonksiyonunu böyle ifa edeceğini düşünüyoruz. Son zamanlarda çocuklarımızı ve kadınlarımızı da camilerimize yöneltecek projeler üzerinde çalışıyoruz. Yaşlısıyla, genciyle, engellisiyle ulaşılabilecek yerler olması, camilerin bizi, gönüllerimizi, dualarımızı birleştiren fonksiyonunu böyle ifa etmesi mümkün olacak. İnşallah bu haftalarda bu duyguların topluma daha geniş ölçekte yansıtılabildiği, daha geniş ölçekte anlaşılabildiği haftalar olarak fonksiyonunu ifa eder."

Nayir, camilerden uzak durulmaması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Kutsal denildiğinde evlerimizdeki Kur’anlar gibi bir yüksek çiviye asılı tutmayı yeğlemişiz. Halbuki Kur’an elde olması gereken, duvarda olmaması gereken bir şey. Camilerimiz de zaman zaman böyle olmuş. Uzaktan kutsallığı bilinen, çok yaklaşılmak istenmeyen veya çok sık kullanıldığında sanki onun kutsallığına bir zarar gelecekmiş gibi düşünülen yerler olmuşlar. Ama Diyanet İşleri Başkanlığımızın son yıllardaki çalışmasıyla buralardan en üst fonksiyonu elde etmek. Bir eğitim, kültür ve dini vecibelerin yerine getirildiği alanlar olarak daha etkili kullanılması bu haftalar dolayısıyla mümkün olacak."

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar da hafta kapsamında caminin hayatın merkezinde olduğu, şehirlerin imarında ibadet mekanlarının ihmal edilmemesi gerektiği, gençlerin, çocukların camiyle buluşturulmasının önemli olduğu hususlarında etkinlikler düzenleyeceklerini aktardı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.