Kütahya

19 Ekim Muhtarlar Günü

12:05 19 Ekim 2017
19 Ekim Muhtarlar Günü

Kütahya’da, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Valilik binası önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Muhtarlar Derneği Başkanı Zekeriya Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, muhtarların demokrasinin en küçük temel taşı olduğunu belirterek,

mahalle muhtarlarının bütün kurum ve kuruluşlar ile birlikte tam dayanışma ve koordine içerisinde görevlerini sürdürdüklerini söyledi.

Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu anlamlı gün bizler için ortak sorunların paylaşılması ve ortak çözüm yollarını bulma açısından büyük önem taşımaktadır. Muhtarlar vatandaşlarımızın oylarıyla seçilerek cumhuriyet tarihi boyunca köy ve mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın en önemli temsilcileri olmuşlar ve olmaya da devam edeceklerdir.

Muhtarlarımız bulunduğu yerlerde devletimizin kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda vatandaşlarımızın devlete ihtiyaç duyduklarında çalacakları ilk kapının muhtarlıklar olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Son dönemlerde yapılan maddi ve manevi iyileştirmelerin artarak devam etmesi, devletimizin bizlere verdiği önemin bir göstergesidir."

Buradaki töreninde ardından Yılmaz ve beraberindeki heyet Vali Ahmet Hamdi Nayir’i ziyaret etti.

Muhtarların gününü kutlayan Nayir, şunları kaydetti:

"Muhtarlıkları demokrasi geleneğinin ilk başladığı yerler olarak görüyoruz. Muhtarlıklar başlı başına kullanılacak makamlar değil hizmet edilecek yerlerdir. Maaş, sosyal güvenlik gibi sağlanan imkanlar elbette var. Asıl dert bunların olmaması lazım. Bu işi bir emanet olarak görüp görev süresi içerisinde neleri yapabiliyoruz bunlara bakmamız gerekiyor. İlimizde genel manada gördüğüm muhtarlarımız görev anlayışları olarak iyi bir noktadalar."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.