Kütahya

Tavşanlı'da "Hafızlık İcazet Merasimi"

18:19 26 Ekim 2017
Tavşanlı'da "Hafızlık İcazet Merasimi"

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, hafızlık eğitimini tamamlayan 30 ile 55 yaşları arasındaki 6 kadına belgeleri takdim edildi.

Tunçbilek beldesindeki Tavşanlı Müftülüğüne bağlı Kur'an kursunda hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan Necla Uyar (55), Rukiye Uyar (47), Halime Sağlam (46), Mürvet Kırmızı(46), Seval Meydan (41) ve Fikriye Duyum (31) için Garp Linyit İşletmesi'ne ait salonda "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Tavşanlı İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy, burada yaptığı konuşmada, 6 kadının ilerleyen yaşlarına rağmen Kur'an-ı Kerim'i ezberlemelerinin takdir edilmesi gereken bir davranış dile getirerek, Allah ve Kur’an aşkının hiçbir engel tanımadığını söyledi.

Aksoy, şöyle konuştu:

"Her şey bir aşkla bir muhabbetle başlıyor. Yaradılışda öyle bir işe başlayışda öyle. İşin içine Allah aşkı, Rasulullah aşkı, Kur'an aşkı girince bir başka oluyor. Tabi bu kardeşlerimiz yürekleri kıpır kıpır. İşte o muhabbet bizi bambaşka ediyor ve o muhabbet başarıya, hedefe ulaşmada bizim için en büyük destek oluyor. Kıymetli kardeşlerim ilmin yaşı yok, beşikten mezara ilim denilmiş biz bunu biliyoruz."

Tunçbilek Beldesi Belediye Başkanı Agah Aşkın da hafız olan kadınları başarılarından dolayı tebrik etti.

Daha sonra hafızlığını tamamlayan kadınlara, belgeleri takdim verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.