Kütahya

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

15:28 29 Ekim 2017
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Simav ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından başlayan tören, kutlamalarla devam etti.

Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarih boyunca esir olmadığını, kahramanca ve inançla mücadele ederek Kurtuluş Savaşını zaferle sonuçlandırdı ve cumhuriyeti kurduğuğunu hatırlattı.

Cumhuriyetin her türlü imkansızlıklar içinde yeniden varoluş mücadelesi veren bir milletin azminin, inancının, birlik ve beraberliğinin ne kadar büyük güç olduğunun ve milli iradenin karşısında hiçbir gücün duramayacağının bütün dünyaya ilanı olduğunu belirten Halim, konuşmasına şöyle devam etti:

"Cumhuriyetimizin ilanı ile Atatürk’ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözü uygulamaya konuldu ve egemenliğin tek sahibi millet oldu. Kurtuluş Savaşı’nda sergilenen birlik ve beraberlik ruhu, vatanın bekasına, milletin iradesine kast eden hainlere karşı, farklılıkları bir kenara bırakarak kenetlenen milletimizce, 15 Temmuz gecesinde bir kez daha yaşatıldı. Aziz milletimiz, cumhuriyetine, demokrasisine ve milli iradesine yönelik tehditleri bertaraf edeceğini ve bu değerlerine son nefesine kadar sahip çıkacağını bugüne kadar tüm dünyaya gösterdi ve bundan sonra da göstermeye devam edecek."

Kutlamalar, mehter takımı gösterisi, halk oyunları ve çeşitli etkinliklerle devam etti


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.