Kütahya

TKDK'dan 5,5 milyon liralık hibe desteği

16:45 03 Kasım 2017
TKDK'dan 5,5 milyon liralık hibe desteği

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatör Vekili Ahmet Yazar, IPARD II Programı'nın 2. Çağrı Dönemi'nde gerçekleştirilecek toplam 11 milyon liralık 3 projeye, 5,5 milyon lira tutarında hibe desteği sağlanacağını bildirdi.

Yazar, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda yaptığı açıklamada, TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğü olarak 2012-2016 yılları arasında uygulamış oldukları IPARD I programı kapsamında, farklı sektörlerde toplam 495 girişimciye 60 milyon liranın üzerinde hibe desteği sağladıklarını hatırlattı.

Bu desteklerle yapılan yatırımlarla istihdama katkı sağlandığını aktaran Yazar, şunları kaydetti:

"Bu destekler ile Kütahya’mızda yaklaşık 125 milyon liralık yatırım gerçekleştirilmesine, bin 500 kişinin istihdam edilmesine vesile olduk. Bu gün itibariyle, gerçekleştirilen yatırımların faaliyette olduklarını görmek, oluşturdukları istihdamı ve ilimize sağladıkları katma değeri görmek bizleri mutlu ediyor. Diğer taraftan IPARD II Programı hibe desteklerini 2017 yılı içerisinde vatandaşlarımız ile buluşturmaya başladık. IPARD II programının 1.çağrı dönemi kapsamında sözleşme imzaladığımız 49 yatırımcımıza yatırımlarını tamamlamalarının ardından verilecek hibe desteği 5 milyon liranın üzerinde olacaktır. 2.çağrı döneminde İl Koordinatörlüğümüzce 1 adet kırmızı et işleme tesisi modernizasyonu, 1 adet süt işleme tesisi modernizasyonu ve 1 adet kırmızı et kesimhanesi ve parçalama tesisi kurulumu olmak üzere toplam 3 adet projenin kabulü yapılmıştır. Toplam 11 milyon liralık yatırımın gerçekleştirileceği bu 3 projeye TKDK tarafından 5,5 milyon lira tutarında hibe desteği sağlanacaktır."

Yazar, Kütahya’nın potansiyelinin harekete geçirilmesi ve özellikle kırsalın kalkınmasına katkı sağlamak için var güçleri ile çalıştıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.