Kütahya

Kütahya yerli otomobil üretimine talip

20:25 18 Kasım 2017
Kütahya yerli otomobil üretimine talip

Bu anlamda imza kampanyasının düzenlendiğini hatırlatan Çetinbaş, "Kütahya’da sivil bir inisiyatifin ortaya koyduğu imza kampanyası ve her kim olursa olsun oluşturulan gayret şahsımı ve teşkilatımı ziyadesi ile memnun etti. Bu hareketlilik toplamda bir enerjiye dönüşürse bir fayda sağlayacaktır." dedi.

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Kütahya milletvekilleri, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile yerli otomobilin Kütahya’da üretilmesi konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İl Başkanı Çetinbaş, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, yerli otomobilin Kütahya’da üretilmesi için kentin adeta seferber olduğunu belirtti.

Yerli otomobil projesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğini aldığına işaret eden Çetinbaş, şöyle konuştu:

"Yerli otomobilin Kütahya’da üretilmesi ile alakalı çalışmalarımız devam ediyor. BMC, Anadolu Grup, Turkcell, Zorlu Holding ve Kıraça Holding'in oluşturduğu bir konsorsiyum. Her biri yerli otomobilin bir parçasını yaparak sürece katma değer sağlayacak. Hepsinin ortak olduğu bir şirket tesis edecek. Bunun süresi bu yıl sonu. Bir yıl sonra yerli otomobilin üretileceği merkez belirlenecek. Kütahyamız bürokrasisi, siyaseti, halkı, sivil toplum kuruluşlarıyla buna hazır. Üzerine düşen fedakarlığı yapmaya gayretli."

Çetinbaş’ın ardından AK Parti Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel, Ahmet Tan ve Başkan Saraçoğlu, iktidarları döneminde Kütahya’ya yapılan yatırım ve kazanımlar ile yerli otomobilin Kütahya’da üretilmesi hususunda birer konuşma yaparak bu konudaki çalışmalarını anlattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.