Kütahya

Tankerden yola asit aktı

13:14 01 Aralık 2017
Tankerden yola asit aktı

Kütahya'nın Emet ilçesinde bir tankerden yola asit sızdı.

Alınan bilgiye göre, Balıkesir'in Bandırma ilçesinden Emet'teki bor işleme tesisine asit taşıyan bir tanker, arıza nedeniyle Günlüce köyünde durdu. Tankerden asit sızdığını fark eden vatandaşlar, durumu jandarma ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine köye gelen jandarma ve itfaiye ekipleri, asidin çevreye zarar vermeden temizlenmesi için yetkili firmadan boş tanker istedi.

Karayoluna yayılan asidin üzerine kireç dökülerek önlem alınmaya çalışıldı.

Kütahya Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri de bölgede inceleme yaptı.

Günlüce köyü muhtarı Adem İnan, AA muhabirine, köylerinin asit tankerlerinin geçtiği karayolu güzergahında olması nedeniyle tedirginlik yaşadıklarını söyledi.

Zaman zaman bu tür olaylarla karşılaştıklarını anlatan İnan, "Son bir ay içinde köyümüzde dördüncü kez asit sızdırması olayı yaşandı. Geçtiğimiz günlerde okul yolunda bir tanker asit sızdırmıştı ve çok tedirgin olmuştuk. O zaman da gerekli önlemler alınmıştı ve çocuklarımız zarar görmeden çözüm bulunmuştu. Bu sızdırmalar nedeniyle köyde yaşayan vatandaşlarımız, hayvanlarımız ve doğamız sürekli risk altında. Bir an önce yetkililerin gerekli önlemleri almalarını istiyoruz." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.