Kütahya

Kütahya'da "Gençlerle Elele" programı

16:47 14 Aralık 2017
Kütahya'da "Gençlerle Elele" programı

Kütahya'da faaliyet gösteren "Yeni Bir Hayat, Yeni Bir Nefes Derneği" tarafından düzenlenen "Gençlerle Elele" programına, Kütahya Baro Başkanı Ahmet Atam konuşmacı olarak katıldı.

Vahit Paşa Yazma Eserler Kütüphanesi konferans salonundaki etkinlik, gençlerin kötü alışkanlıklardan korunmasını konu alan kısa film gösterimi ile başladı.

Derneğin "Başarı Hikayeleri" kapsamında düzenlediği etkinlikte lise öğrencilerine hitaben konuşan Kütahya Baro Başkanı Atam, eğer başarılı olunmak isteniyorsa hayatta başarılı olmuş insanların ilham veren hikayelerinin incelenmesi gerektiğini söyledi.

Kişinin önce kendisine değer vermesi gerektiğini ifade eden Atam, şöyle konuştu:

"Eğer hayatta başarılı olma konusunda gerçekten ciddiyseniz o zaman hayatta başarılı olmuş insanların ilham veren hikayeleri ile kendinizi eğitmekten başka yapacak daha iyi bir şey yoktur. Hayatta, kariyerinde ya da işinde başarılı olmak isteyen birçok insan, genellikle bunu pek başaramıyor. Çünkü başarılı olmanın neleri gerektirdiğini ve başarıya giden yolun nasıl olduğunu bilmiyorlar.

Sadece, hali hazırda başarılı olan ve bunun meyvesini yiyen insanları görüyorlar ve o insanın bu mertebeye ulaşana kadar nelerden feragat ettiğini ya da ne kadar çabaladığını ilk bakışta göremiyorlar tabiki. Başarılı insanların ilham verici hikayelerini öğrenerek başarıya giden yolun nasıl olduğunu göreceksiniz ve böylece sizin de başarılı olma şansınız artacaktır."

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Atam, "Hiçbir zaman, hiçbir konuda tam değiliz. Öğrenmenin yaşı, zamanı, sınırı, sonu yoktur. Hiçbir zaman oldum diyemeyiz. Yaşamınızda değer verdiğiniz şeyler olsun. Bunun en başına da lütfen kendinizi koyun. Siz çok değerlisiniz." ifadelerini kullandı.

Dernek yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı etkinlik, derneğin başkanı Süleyman Yiğit'in, Atam'a teşekkür plaketi vermesiyle son buldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.