Kütahya

Kudüs için 4 dilde açıklama

15:52 16 Aralık 2017
Kudüs için 4 dilde açıklama

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği, ABD yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığı ve İsrail’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağı yönündeki açıklamasına tepki göstermek amacıyla 4 dilde basın açıklaması yaptı.

Genç İHH Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Caddesi Karagöz Camisi önünde yapılan basın açıklamasının Türkçesini, Genç İHH Yönetim Kurulu Üyesi ve Üniversite Birim Başkanı Hüseyin Aksu okurken Genç İHH yönetim kurulu üyeleri Enes Keskin İngilizce, Abdulsamet Batur Arapça ve Göknur Karababa ise Kürtçe olarak okudu.

İsrail’in Filistin ve Kudüs’teki varlığının gayri meşru olduğu ifade edilen basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

“İsrail’in Filistin’deki varlık sebebi işgaldir ve işgal haksız, hukuksuz olarak devam etmektedir. İsrail'in işgali, ulusal ve uluslararası hiçbir hukukta onaylanmış değildir, onaylanması da mümkün olamaz. Allah yeryüzünde Kudüs coğrafyasına bir sır koymuştur. Kudüs'te barış ve adalet hakim olursa yeryüzünde de barış ve adalet hakim olacaktır. Kudüs'te kan ve gözyaşı aktığı müddetçe yeryüzünde de kan ve gözyaşı dinmeyecektir. Ne Siyonizm ne de işbirlikçisi ABD, Kudüs'te ve dünyada huzuru sağlayabilirler. Onlar yeryüzünde fitne çıkartıp insanlığı birbirine kırdırma peşindedirler. Ey insanlık ailesi hep birlikte bu zalimleri durdurmalıyız. Artık yeryüzünde yeniden bizim mutluluğumuzu isteyen Allah'ın adaletini hakim kılmalıyız.”

İsrail’in, Filistin’den sonra işgal topraklarını Suriye ve Türkiye ekseninde genişletme planlarının olduğu da aktarılan açıklamada, “Bu planı uygulamak için başta ABD olmak üzere birçok güçle işbirliği yapmaktadır. İslam dünyasının halihazırdaki iç problemleri çatışma ve kaos ortamları da onlar için bir fırsat olarak görülmektedir. Derhal iç problemlerin sarmalından çıkıp herkes yüzünü Siyonizm etrafında buluşanlara çevirmelidir. Filistin ve Kudüs'ün müdafaası herkesin mesuliyetidir. Bugün hemen Kudüs'ün özgürleşmesi için tüm çalışmalar başlatılmalıdır. Kudüs, Filistin'in başkentidir. Bütün Müslümanların ilk kıblesi ve kutsalıdır. Hiçbir zaman İsrail'in başkenti olmayacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Dernek Başkanı Mustafa Yenipazar ve Genç İHH Başkanı Murat Aydoğdu da Kudüs davasını unutturmamak adına her hafta salı günleri akşam saatlerinde farklı konu ve konuklarla ‘Kudüs’ konulu söyleşiler düzenleyeceklerini söyledi.

Bu arada, aynı cadde üzerinde Kudüs konulu fotoğraf sergisi de açıldı. Sergi iki gün boyunca açık kalacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.