Kütahya

"Fidanlara adanan bir ömür"

11:44 21 Aralık 2017
"Fidanlara adanan bir ömür"

MUHARREM CİN - Kütahyalı 70 yaşındaki Halil İbrahim Uçar, Orman Bölge Müdürlüğünün fidan dikim işçisi olarak çalıştığı dönemler de dahil yaklaşık yarım asırda onbinlerce fidanı toprakla buluşturdu.

Orman Bölge Müdürlüğünden 5 yıl önce emekli olan ve ilerleyen yaşına rağmen fidan dikmeyi sürdüren Uçar'ın 50 yılda ağaçlandırdığı alanlar bugün orman oldu.

Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orman köylüsü olduğunu ve yıllarını fidan dikimiyle geçirdiğini söyledi.

Kütahya'nın her bölgesinde fidan dikim çalışmalarına katıldığını anlatan Uçar, şöyle konuştu:

"Kent sınırlarında bölge müdürlüğünün tespit ettiği çalışma alanlarına fidan diktim. Uzun yıllar önce fidan diktiğim alanlar bugün kocaman bir orman oldu. Fidan dikimine orman köylüsü olarak başladım ve vatani görevimi tamamladıktan sonra orman teşkilatında mevsimlik işçi olarak devam ettim. Yılda 20-25 bin fidanı kendi ellerimle diktim. Her fidanı dikerken kendi evladım gibi özen gösterdim. Çalıştığım yıllar da içinde olmak üzere 50 yıl fidan diktim. Dikimin yanı sıra tohum da ektim. Orman teşkilatından 5 yıl önce emekli oldum ve fırsat buldukça fidan dikmeye gönüllü olarak devam ediyorum. Allah ömür verdiği sürece de dikmeye devam edeceğim."

- "Geride bırakacağım en büyük eserdir diktiğim fidanlar"

Gelecek nesillere ormanlar bıraktıklarını dile getiren Uçar, "Atalarımız bize nasıl orman bıraktıysa bizler de gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Benim gibi binlerce fidan dikim işçisi, çalıştığı süre boyunca milyonlarca fidan dikti. Aynı dönemde fidan diken arkadaşlarımın bazıları bugün hayatta değil. Bu ülke için her diktikleri fidan nedeniyle gelecek nesillerin dualarını alacaklar. Benim için geride bırakacağım en büyük eserdir diktiğim fidanlar." ifadesini kullandı.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım da fidan dikim işçilerinin çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirtti.

Her yıl milyonlarca fidan ve tohumun insan eliyle toprakla buluştuğunu aktaran Kayım, "Bir fidan dikim işçisi yılda en az 25-30 bin fidan dikebiliyor. Halil İbrahim amcamız da genç yaşından bu yana fidan dikiyor, tohum ekiyor. Fidan dikim işçilerimiz koca ormanlar oluşturuyor. Bugün hayatta olmayan fidan dikim işçilerimiz geride büyük eserler bıraktılar. Bugün çalışmaya devam edenler ise yarına büyük eserler bırakacaklar." diye konuştu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.