Kütahya

Kütahya’da "Medeniyet Öncülerimiz" söyleşisi

11:15 13 Ocak 2018
Kütahya’da "Medeniyet Öncülerimiz" söyleşisi

Genç İHH Başkanlığı'nca, "Medeniyet Öncülerimiz" konulu söyleşi programı düzenlendi.

Dernek binasında gerçekleşen söyleşiye, TRT Diyanet’te Kitap Oku-Yorum programını sunan Halil İbrahim Uzun ve Mustafa Toprak konuşmacı olarak katıldı.

Halil İbrahim Uzun, burada yaptığı konuşmada, yurt genelinde gerçekleştirdikleri söyleşilerde, medeniyet öncülerinin hayatı, edebi yönü ve ahlaki değer yapılarından oluşan örnekler sunduklarını söyledi.

Özellikle cumhuriyet sonrası medeniyet öncülerinden Ahmet Hamdi Tanpınar, Yahya Kemal, Nurettin Topçu, Necip Fazıl Kısakürek gibi şahsiyetlerin yanı sıra dünya genelinde çeşitli medeniyet öncülerinden de bahseden Uzun, "Sadece edebi fikirleri değil, edebi fikirleri uyguladıkları aksiyon da çok önemli. Sadece kalıplaşmış, sadece fikir üreten değil, bu fikirleri eyleme geçiren bir gençlik için elimizden geldiğince gayret ediyoruz." dedi.

Mustafa Toprak da TRT Diyanet’te yayınlanan "Kitap Okuyorum" programını yaptıktan sonra yurt genelinde yaklaşık 250 söyleşiye katıldığını aktararak, "Cumhuriyet sonrası medeniyet öncülerimizin yanı sıra Aliye İzzet Begoviç gibi kişilerin de hem ebedi, hem ahlaki, hem de hayata dair kattıkları şeyleri de gençlerle buluşmalarımızda anlatıyoruz. Biz sadece okuyan, okuduğuyla kendine kalan genç tasviri yapmıyoruz. Hayata katılan, hayata yön veren, hayatı sahiplenen, katma değer yaratan genç üzerinde duruyoruz." diye konuştu.

Uzun ve Toprak’a söyleşi sonrası çeşitli hediyeler takdim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.