Kütahya

İHH Kütahya Arama Kurtarma Ekibi'nin sertifika heyecanı

11:06 16 Ocak 2018
İHH Kütahya Arama Kurtarma Ekibi'nin sertifika heyecanı

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği bünyesinde kurulan ve eğitimlerini başarıyla tamamlayan arama kurtarma ekibine sertifikaları, düzenlenen törenle verildi.

İçişleri Bakanlığı Arama Kurtarma ve Acil Yardım Ekibi Projesi kapsamında dernek bünyesinde oluşturulan arama kurtarma ekibinin ekipmanları, İHH Kütahya Arama Kurtarma Birim Başkanı Mehmet Mete Çetinkaya tarafından kent protokolüne tanıtıldı.

İçişleri Bakanlığı Arama Kurtarma ve Acil Yardım Ekibi Projesi kapsamında alınan malzemeleri inceleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, arama-kurtarma faaliyetlerinde gelinen noktadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Projenin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür eden ve sertifika almaya hak kazananları da tebrik eden Vali Nayir, ekipman ve ekip noktasında AFAD'ın ve yerel yönetimlerin iyi durumda olduğunu söyledi.

Üçüncü ayak olan sivil toplum ayağında da gönüllü teşekküllerinde arama kurtarma konusunda önemli çalışmalar yürüttüğünü belirten Nayir, şöyle konuştu:

"Bir kaza bela durumunda hem merkezi hem yerel yönetim hem de gönüllü teşekküllerimiz birlikte hareket edecekler, koordinasyonu sağlayacaklar. Bugün arkadaşlarımız hem AFAD hem itfaiye hem de sağlık teşkilatımızdan almış oldukları eğitimlerin karşılığı olan sertifikalarını almış oldular. Temennimiz, dileğimiz o ki bunları kullanacağımız bir afet yaşamayalım; ama yaşadığımızda da hem kendimize hem de ülkemiz dışındaki afetlere yardım edecek eğitimimiz, malzememiz ve personelimiz var. İlgilenen, konuyu dert edinen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ve kendini burada gönüllü olarak görüp, gelip eğitimlerini alıp, bizimle irtibat halinde olan dernek yetkililerimize teşekkür ediyorum.”

AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel de İHH’nın Türkiye'nin yüz akı olan kuruluşlardan olduğunu belirtti.

Dernek başkanı Mustafa Yenipazar ise ekibin eğitimlerini tamamladığını ve önümüzdeki günlerde Bursa ve Kütahya’da yapılacak olan kampa katılacağını aktardı.

Tanıtım ve konuşmaların ardından arama kurtarma, yangına müdahale ve ilk yardım eğitimlerini başarıyla tamamlayan ekibe sertifikaları, Gazel, Nayir ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tarafından takdim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.