Kütahya

Kütahya'da orman yangınlarıyla mücadele hazırlıkları

16:26 16 Ocak 2018
Kütahya'da orman yangınlarıyla mücadele hazırlıkları

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünün, yangın müdahale cepheleri oluşturarak yangınlara karşı çok daha güçlü olmak için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, gazetecilere yaptığı açıklamada, orman yangınlarının çıkmasına ve yayılmasına engel olmak için her türlü tedbiri almaya çalıştıklarını belirerek, bu kapsamda orman yangınlarında esas olan erken müdahalenin gerçekleştirilmesi için yangına ulaşım imkanlarını genişleterek yeni orman yolları ve yangın müdahale cepheleri yapıldığını söyledi.

Orman yangınlarıyla mücadelede her zaman hazırlıklı olduklarını vurgulayan Kayım, şunları kaydetti:

"Bu yolların devamlı bakımlı ve ulaşıma açık tutulması için çalışıyoruz ve program dahilinde yeni yollar yapıyoruz. Orman yangınlarının sayısının azaltılması ve yanan alanın küçük tutulabilmesi için halkımızın eğitimine, orman alanlarının kontrolünün kesintisiz yapılmasına, yangından önce yangının genişlemesini önleyecek tedbirlerin alınmasına, araç, gereçlerin tam donanımlı olmasına özen gösteriyoruz. Yangın işçilerimizin eğitimi ise bizim için önemli."

Kayım, Kütahya'nın doğal güzelliklerinin yok olmasına ve ekolojik dengesinin bozulmasına neden olan orman yangınlarının önüne geçebilmek adına çalışmaların, 2018 yılında da aralıksız devam edeceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.