Kütahya

Sığınmacı çocukların karne sevinci

16:31 19 Ocak 2018
Sığınmacı çocukların karne sevinci

Kütahya'daki çeşitli okullarda öğrenim gören sığınmacı ailelerin çocukları da diğer öğrencilerle birlikte karnelerini alarak yarıyıl tatiline başladı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Türkiye'ye sığınarak Kütahya'ya yerleşen mülteci ailelerin çocukları da karne sevinci yaşadı.

Abdurrahman Paşa ilkokulunda öğrenim gören, Suriye, Irak, Özbekistan ve Afganistan'dan gelerek Kütahya'ya yerleşen 100 kadar yabancı öğrenci karnelerini aldı.

Okul Müdürü Emin Karabacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarında öğrenim gören 102 sığınmacı ailenin çocuğuna da diğer öğrenciler gibi karnelerini verdiklerini söyledi.

Yabancı uyruklu çocukları diğer çocuklardan ayırmadıklarını ve onları çok iyi ağırladıklarını kaydeden Karabacak, "Yabancı uyruklu öğrencilerimizin birçoğu ihtiyaç sahibi. Burada öğrenim gördükleri gibi okul aile birliğimiz ve hayırsever sivil toplum kuruluşları tarafından öğrencilerimizin ihtiyaçlarını da karşılıyoruz." diye konuştu.

Ülkelerindeki savaştan dolayı Türkiye'ye geldiklerini belirten 12 yaşındaki Iraklı Zehra Semir, karnesini aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye'yi çok sevdiğini belirten Semir, "Biz burada çok iyi ağırlanıyoruz. Türkiye'ye çok teşekkür ediyorum. Büyüyünce mühendis olmak istiyorum. Irak'ta, Suriye'de ve diğer ülkelerde evsizler için yeni evler yapmayı hedefliyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.