Kütahya

Hac kesin kayıtları başladı

14:16 06 Şubat 2018
Hac kesin kayıtları başladı

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, hacca gitmeye hak kazanan hacı adaylarının kesin kayıtlarının başladığını bildirdi.

Müftü Hazırlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütahya'dan yaklaşık bin 100 kişinin kutsal topraklara gideceğini, kurada kesin kayıt hakkı elde edenlerin, 16 Şubat'a kadar kayıt yaptırabileceğini söyledi.

Kütahya'da 30 bin kişinin hac sırası beklediğini dile getiren Hazırlar, "Gönlümüzden geçen, kutsal beldelere gitmek için müracaat eden bütün hacı adaylarımızın hac ibadetini yapabilmeleri. Ancak uygulanan kota ve müracaatın fazla olması sebebi ile bu mümkün değil. Bu sene Kütahya'mızdan yaklaşık bin 100 hacı adayımız kutsal topraklara gidebilecek." diye konuştu.

Hazırlar, belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 22 Şubat-02 Mart'ta dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtların alınacağını kaydetti.

Hac ibadeti için kutsal topraklara gidiş 17 Temmuz-15 Ağustos arasında gerçekleşecek. Dönüşler ise 25 Ağustos'ta başlayıp 20 Eylül'de sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.