Kütahya

Mesleki eğitim sınavlarına kameralı sistem

17:03 15 Şubat 2018
Mesleki eğitim sınavlarına kameralı sistem

Kütahya'da, Mesleki Eğitim Merkezi'nde yapılan uygulamalı beceri sınavlarının bu yıl ilk kez kamera kaydı ile yapıldığı bildirildi.

Kütahya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Tarhan, merkez bünyesinde yapılan aşçılık, ustalık, kalfalık gibi birçok sınavın bu yıl Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından alınan karar gereği kamera kaydı ile uygulanmaya başlandığını söyledi.

Sınav kriterleri, uygulama biçimleri ve puanlamaların Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından belirlendiğini dile getiren Tarhan, şunları kaydetti:

"Yeni uygulama ile Kütahya Mesleki Eğitim Merkezimizde bu yıl ilk defa sınavlarımızda uyguladığımız kamera kaydı ile sınava giren bireyler uygulamalarını kesintisiz kamera kaydı nezaretinde yaptılar. Kamera kayıtlı sınavlara ayrı bir ciddiyet geldiğini söyleyebilirim. Aynı zamanda sınava giren kişiler de işlerini en iyi şekilde yapabilmek için ayrıca özveri ve özen gösterdiklerini müşahede ettik.

Sınava girenlerin birçoğunun uygulamadan memnun olduğunu gördük. Böylelikle değerlendirmeler ile diğer safhalar daha şeffaf bir şekilde yapılmış oluyor. Yine, yeni uygulama ile son 13 günde 430 uygulamalı ve teorik sınav gerçekleştirdik."

Tarhan, merkez bünyesinde yapılan kalfalık sınavına 171, ustalık sınavına ise 87 olmak üzere toplamda 258 kişinin katıldığını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.