Kütahya

Kütahya İHH'dan Somali yararına konser

14:32 19 Şubat 2018
Kütahya İHH'dan Somali yararına konser

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Gençlik birimi, geliri Somali’de açılacak su kuyusunda kullanılmak üzere "Şehadet gecesi-Kudüs" sloganıyla konser düzenledi.

Dumlupınar Spor Salonu'ndaki konserin açılışında konuşan dernek başkanı Mustafa Yenipazar, İHH olarak başta Türkiye’de olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara yardım elini uzatmaya çalıştığını söyledi.

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneğinin yardım amaçlı yaptığı faaliyetlerden bazılarını paylaşan Yenipazar, şunları kaydetti:

"Gecemizden elde edilecek gelirler Somali’de açmayı planladığımız büyük su kuyusu için kullanılacak. Somali gündemimizden düşmüş olsa bile hala kuraklık ve açlıkla boğuşmaktadır. Bizler de Somali’de 300-400 metrelik su kuyuları açarak onlara destek olamaya çalışmaktayız. Bu kuyular 350-400 bin lira gibi rakamlara açılıp işler hale getirilmektedir. Kompleks bir yapı kurulmaktadır. Kuyu, depolar, iletim hatları, güneş enerjisi panelleri ve dağıtımı için gerekli araç ve gereçlerin alınması, kuyunun işletilmesi, kuyu maliyetlerini bu seviyelere çekmektedir."

Yenipazar, konser için Kütahya’ya gelen Ömer Karaoğlu’na ve konsere emek veren herkese teşekkür etti.

Daha sonra Karaoğlu, ezgileri seslendirdi.

Konser sonunda Karaoğlu’na dernek yetkililerince çeşitli hediyeler takdim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.