Kütahya

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

19:54 08 Mart 2018
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Güzel Sanatlar Fakültesindeki programda yaptığı konuşmada, kadınların yapmış olduğu başarılı çalışmaların takdirinin bir güne sığmayacağını söyledi.

Kütahya’da, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Gelenekli Türk El Sanatları Topluluğu tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla program düzenledi.

Kadınlara karşı, onlara sıkıntı veren farklı muamelelerin Türk tarihinde veya kültüründe yerinin olmadığını dile getiren Vali Nayir, şöyle konuştu:

"Buna rağmen tarihimizin, kültürümüzün, inancımızın yücelttiği kadınlarımızın içinde bulundukları durumu da eleştirmemek mümkün değil. Bu günler ve programlar, belki analarımız, bacılarımız, kız kardeşlerimiz olan kadınlarımızın toplum içerisinde anlaşılması, hak ettikleri yerleri bulması bakımından bir rol üstlenecek ve bizlere de yol gösterecek günler olacak.

İnşallah diliyoruz ki hayatın her yönünü paylaştığımız kadınlarımızı da hak ettiği yere getirerek, onlara hak ettiği değeri vererek, ayaklarının altına cennet koyduğumuz bu kutsal varlıklara bizler, onları rahat ettirecek hususları yerine getirerek bu görev hayatımızı tamamlamış oluruz."

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören de "Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlarımızın başarıları anılıyor, ödüllendiriliyor. Konuşuluyor, nutuklar atılıyor. Dün de aynı şeyler yapılmıştı, yarın da aynı şeyler yapılacak. Konuşmaların, nutukların, kadınların sıradan, değersiz ve önemsiz bir varlık olarak görüldüğü, hatta mağdur edildiği, sığınma evlerine mahkum edildikleri gerçeğini maalesef değiştirmiyor. Tüm bunların çözülmesi için bir sosyal ve hukuki düzenlemelerin gerektiği ortadadır." dedi.

Program, kadın akademisyen ve sanatçılara protokol üyeleri tarafından ödül verilmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.