Kütahya

Kütahya'da "yerel buluşmalar" toplantısı

14:24 09 Mart 2018
Kütahya'da "yerel buluşmalar" toplantısı

Kütahya'da, kentteki gelişmeleri değerlendirmek ve istişarelerde bulunmak için "yerel buluşmalar" toplantısı düzenlendi.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, belediye sosyal tesislerindeki toplantıda yaptığı konuşmada, demokrasisi gelişmiş ülkelerde sivil toplum kuruluşlarının önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

STK'ların görüşlerinin kendileri için önemli olduğunu belirten Saraçoğlu, şunları kaydetti:

"Burada bir araya geldiğimiz sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizin her birinin farklı bir siyasi anlayışı olabilir. Ama önemli olan farklı düşünceleri bir araya getirebilmek, aynı masanın etrafında toplanabilmek. Farklı düşünen insanların hem ülkesi hem de şehri için aynı noktada birleşmesi gerektiğini düşünüyorum.

Eğer bu manada sivil toplum kuruluşları kendi bünyelerinde örgütlenerek bulunduğu şehir için çalışırsa kazanan biz oluruz, şehrimiz ve halkımız olur. İnşallah bundan sonraki süreçte ben sürecin bu şekilde gitmesini hassaten sizlerden istiyorum."

AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş da AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığının hazırladığı proje kapsamında çeşitli toplantılar düzenlediklerini dile getirerek, "Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu'nun organizasyonuyla bugün bu toplantının Kütahyamız adına ilkini gerçekleştiriyoruz. Kütahyamızın taşıdığı özellikler açısından vakıf, dernek, sivil toplum kuruluşu ne demek bu köklerimizde var olan bir durum. Birlikte olmak, el ele katkı sağlamak gücümüzü artırıyor." dedi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Eşsiz, Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Batur ile kentte faaliyet gösteren çok sayıdaki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantı, Saraçoğlu'nun belediye çalışmaları hakkında sunumu ile sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.