Kütahya

Murat Dağı Termal Kayak Merkezi'nin devri

14:01 15 Mart 2018
Murat Dağı Termal Kayak Merkezi'nin devri

Kütahya'nın Gediz ilçesi sınırlarında bulunan Murat Dağı Termal Kayak Merkezi'nin Gençlik ve Spor Bakanlığına devredildiği bildirildi.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gediz'e 25 kilometre uzaklıktaki Murat Dağı'nın, Kütahya ve Uşak illerinin doğal sınırını oluşturmasının yanı sıra bölgenin en yüksek dağı olduğunu söyledi.

Belediye olarak 2 bin 300 metre rakımlı Murat Dağı'nın turizme kazandırılması için ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten Saraoğlu, şunları kaydetti:

"Murat Dağı Termal Kayak Merkezi, Türkiye'nin 22. kayak merkezi olarak kabul edildi. Vatandaşlarımız buraya geldiğinde yeşillikler içinde orman havası, kayak merkezi ve şifalı termal suyu aynı anda kullanabilme imkanına sahip oluyor. Belediye olarak burasının turizme kazandırılması için ciddi çalışmalar ve yatırımlar yaptık. Merkezin Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine alınması amacıyla görüşmeler yaptık ve kabul edildi. Bunun sonucunda mevcut kayak pistimiz genişletilerek, modern ve daha kapsamlı bir tesis olacak. Burası bakanlık uhdesinde olunca daha fazla yatırım gerçekleşecek."

Saraoğlu, Murat Dağı Termal Kayak Merkezi'nin Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine alınması için katkıda bulunanlara teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.