Kütahya

"Çanakkale ruhu"nu yaşayarak öğrendiler

15:54 16 Mart 2018
"Çanakkale ruhu"nu yaşayarak öğrendiler

Kütahya'da bir ilkokulda açılan "Çanakkale ruhu" adlı sergide, temsilen erkek öğrenciler asker oldu, kız öğrenciler de cephedeki askerlere gözleme pişirip, kağnılarla mermi götürdü.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yılı etkinlikleri kapsamında, Şeker İlkokulu'nda sergi açıldı. Sergide asker kıyafeti giyen erkek öğrenciler, temsili asker olup nöbet tutarken, kız öğrenciler de yöresel kıyafetlerle cephedeki askerlere gözleme pişirip, kağnılarla mermi taşıdı.

Öğrencilerin yaptığı Çanakkale Zaferi Abidesi, temsili anıt mezarlar, Nusret mayın gemisi maketi gibi Çanakkale Zaferi'ne ilişkin görsellerin yer aldığı sergi ilgi gördü.

Okul müdürü Yunus Eğdemir, Çanakkale ruhunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için bu sergiyi açtıklarını belirterek, "Her yıl 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla anma programları düzenliyorduk. Bu yıl öğrencilerin de katıldığı bir etkinlik hazırlamak istedik." dedi.

Öğrencilere küçük yaşlardan itibaren vatan, millet, bayrak sevgisini kazandırmanın, oldukça önemli olduğunu dile getiren Eğdemir, şöyle konuştu:

"Ağaç yaşken eğilir. Çocuklarımızın küçük yaştan itibaren devlet, bayrak, vatan, millet, ezan sevgisini kazanmaları için etkinliğimizi bu yıl farklı bir şekilde hazırladık. Çanakkale Zaferi'ni anlatan birçok resim, şiir, makale görsellerinin yanı sıra o dönemde kullanılmış bazı eşyaları da sergiledik. Çocuklarımız sergide görev aldılar. Sergimizi kendi öğrencilerimizin yanı sıra dışarıdan da öğrenciler gelip izleyebiliyor. Bu şekilde hazırladığımız serginin oldukça verimli olacağını düşünüyoruz."

Sergi koordinatörü öğretmen Nurşen Kayalı da, "Çocuklarımızın yaşları küçük olduğundan Çanakkale Zaferi'nin hafızalarında daha iyi yer etmesi ve görsel zekalarında daha iyi bir yer tutması için böyle bir sergi hazırladık. Sergimizde, o dönemde büyük kahramanlıklarda bulunmuş askerlerimizi temalı olarak canlandırmasını yaptık." ifadelerini kullandı.

Sergi iki gün açık kalacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.