Kütahya

Simav'da okul ve yurt açılışı

13:48 17 Nisan 2018
Simav'da okul ve yurt açılışı

Simav ilçesine bağlı Kuşu beldesine yaptırılan ilkokul ve pansiyon törenle hizmete açıldı.

Törende konuşan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, çocukların geleceği için eğitimin önemli olduğunu ve bu alanda devletin çok büyük yatırım yaptığını söyledi.

Geleceğin emaneti çocukların iyi yetiştirilmesi gerektiğini belirten Nayir, şunları kaydetti:

"Bizler Kuşuluları, doğup büyüdükleri topraklara bağlı insanlar olarak bildik. Kendi tarihine bağlı, kendi kültürünü seven, onları yaşatmaya çalışan insanlar olarak bildik. Haklarını bilen ve onu da sonuna kadar savunan insanlar olarak bildik. Yine inanıyoruz ki Kuşulular, eğitim konusunda da geri kalmayacak, devletin vermiş olduğu bu emeğin karşılığı olarak buradan en başarılı eğitimin alınması için ne gerekiyorsa o konuda da gerekli fedakarlığı yapacaklar ve kendi yaşadıkları beldeye Anadolu coğrafyasına milletimize layık evlatlar yetiştirmek içinde gayret sarf edecekler."

AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan da 2011'de yaşanan Simav depreminden sonra okul binalarındaki sıkıntıların telafi edildiğini dile getirerek, "İlçedeki bütün kamu binalarımız, okul binalarımız, yurt binalarımız tamamen yapılmış vaziyette ve öğrencilerimizin hizmetine girdi. İnşallah bu okulumuz da nice başarılı çocuklarımızın yetişmesine vesile olur." diye konuştu.

Konuşmaların ardından okul ve pansiyon binasının açılışı yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.