Kütahya

"Simav kestanesi" marka yolunda

18:03 27 Nisan 2018
"Simav kestanesi" marka yolunda

Kütahya'nın Simav ilçesinde üretilen kestanenin özelliklerinin belirlenmesi için çalışma yürütülüyor.

Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, gazetecilere yaptığı açıklamada, Simav'ın termal kaynaklar ve domates üretiminin yanı sıra kestanesiyle de ünlü bir ilçe olduğunu hatırlattı.

İlçede üretilen kestanenin özelliklerinin belirlenmesi için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce çalışma yapıldığını belirten Halim, şöyle konuştu:

"Türkiye'de üretilen kestanenin yüzde 59'u Ege Bölgesi'nde üretiliyor. Bunun büyük kısmı da Simav ilçesinde üretiliyor. İlçemizde yılda yaklaşık 2 bin ton üretilen kestanenin ekonomik karşılığı da yaklaşık 20 milyon lira. Kestanemiz birçok yörede üretilen kestaneye göre çok daha lezzetli. Bundan dolayı bizde kestanemizin markalaşmasına yönelik çalışmalara başladık. Bu kapsamda kestanemizin özelliklerinin belirlenmesi için çalışma yapıldı."

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Tokdemir de Simav kestanesini Bolu ve Çanakkale kestaneleriyle karşılaştırdıklarını dile getirerek, "Çanakkale 18 Mart Üniversitesinde analiz yaptırdık. Bu analize göre Simav kestanesinin farkı, karbonhidrat, yani şeker oranı biraz daha yüksek çıktı. Dolayısıyla da lezzetli olmasının buradan geldiğini belirledik. Simav kestanesinin marka olarak tescillenmesi için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurduk. İnşallah kabul edilirse Simav kestanesi markalaşacak." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.