Kütahya

"Çocuklarımızın yeterli donanımda yetişmesi gerekiyor"

12:38 12 Mayıs 2018
"Çocuklarımızın yeterli donanımda yetişmesi gerekiyor"

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Latif Selvi, "10 büyük ekonomi arasına gireceğiz diyoruz. Bunun için bilgi teknolojisini üretme noktasında, çocuklarımızın yeterli donanımda yetişmesi gerekiyor." dedi.

Kütahya Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim-Bir Sen Kütahya Şubesi iş birliğiyle bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Ortaokullar ve Liseler Arası Zihnen ve Bedenen Sağlıklı Nesiller İçin Kitap Okuma Yarışması'nın ödül töreni, Hezar Dinari Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Selvi, burada yaptığı konuşmada, bu tür organizasyonlarla örgün veya yaygın organlar aracılığıyla çocukların bilgiyle buluşturulması gerektiğini söyledi.

Kütahya'nın başlattığı kitap okuma yarışmasının, 81 ilde de benzer şekillerde uygulandığını belirten Selvi, "Okullaşmada dünyada gelişmiş ülkeler nerede, bizim çocuklarımız nerede?' dediğimizde 'Evet biz de onlarla aynı noktadayız' dersek, potansiyel kapasitemizi yansıtabileceğimiz bir gerçekliği hayata geçirebilirsek, netice almış oluruz. Nitelikli eğitimi geliştirebilmek de son derece önemli. Yani siz, çağ nüfusunun başardıklarını başarmak zorundasınız." diye konuştu.

Türkiye'nin 2023 hedeflerinin olduğunu, bu hedeflere ulaşmak için bilgi teknolojilerini üretebilir hale gelmek gerektiğini vurgulayan Selvi, şunları kaydetti:

"10 büyük ekonomi arasına gireceğiz diyoruz. Bunun için bilgi teknolojisini üretme noktasında çocuklarımızın yeterli donanımda yetişmesi gerekiyor. Artık kaba el emeğiyle ürettiğimiz şeyler, bilgi teknolojisiyle üretilen ve karşımıza çıkan, bizim de kullandığımız araçlara yenik düşüyor. O zaman, yeni şartlara göre kendimizi yenileyerek, ama özümüzden, kültürümüzden, değerlerimizden sapmadan, ülke bilinciyle, toplumumuzun her birisinin geleceğini, kendi geleceğimiz olarak görmek suretiyle hedefe taşımamız gerekiyor."

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da göreve geldiğinden beri Kütahya'nın daha yaşanılabilir bir şehir olması için çalışmaya gayret gösterdiğini belirterek, "Belediye yol, kaldırım ve buna benzer işler yapmalı ama asıl önemli olan kültür ve sanat noktasında şehri belli bir noktaya getirmeli. Asıl gayemizin de bu olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Törene, AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, Eğitim Bir-Sen Kütahya 1 Nolu Şube Başkanı Fatih Köse de katıldı.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrenciler ile danışman öğretmenlere ödül ve hediyeleri verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.