Kütahya

Çocuk Oyunla Büyür Projesi ödül töreni

17:14 22 Mayıs 2018
Çocuk Oyunla Büyür Projesi ödül töreni

Kütahya'da, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Çocuk Oyunla Büyür Projesi kapsamındaki Çocuk Oyunları ve Zeka Oyunları Yarışmaları için ödül töreni düzenlendi.

Kütahya Belediyesi Kültür Sarayı'nda yapılan törende konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, eğitimin amacının, milletine, milli ve manevi değerlerine bağlı iyi bir insan, devletine karşı sorumluluğunu bilen iyi bir vatandaş ve geleceğe ait üretici fertler yetiştirmek olduğunu söyledi.

İyi birer insanın amacı için çeşitli araçlar kullanabildiğini belirten Vali Nayir, şöyle konuştu:

"Bazen bir okuldaki, bir sınıftaki bir öğretmenimiz bu amacı gerçekleştirir. Bazen bir film perdesi olur, bazen bir tiyatro sahnesi olur. Bazen de burada olduğu gibi bizim geçmişten getirdiğimiz güzel oyunlarımız, milli oyunlarımız ve zeka oyunlarımız olur. Bütün bunlarla bizler istemiş olduğumuz yeni bir nesli oluşturma gayreti içerisinde oluruz. Bu faaliyet onun için çok kıymetli. Arkadaşlarımızın vermiş olduğu emeğe çok teşekkür ediyorum. Projeyi uygulayanlara, okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve sevgili öğrencilerimizle onlara destek veren velilerimize teşekkür ediyorum."

Çocuk Oyunla Büyür Projesi hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ise projeyle okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin eğlenerek zekalarını ve zihinsel becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını aktardı.

Projeyle öğrencileri internet bağımlılığından uzaklaştırmak ve yeni arkadaşlıklar kurmalarının amaçlandığını anlatan Başyiğit, "Öğrencilerimizin sağlıklı bir vücuda sahip olmalarını, sosyalleşmelerini ve yeni arkadaşlıklar kurmalarını sağlamak amacıyla çocuk spor oyunları yarışmalarını düzenledik. Toplam 53 okuldan yaklaşık 8 bin öğrencimizin katıldığı oyunlar, ilk önce okullarda daha sonra da okullarında dereceye giren öğrenciler arasında düzenlenen final yarışmalarına katıldı. Komisyonlar tarafından belirlenen 5 çocuk oyununun finalleri 30 Ağustos stadında velilerin de katılımıyla bir şenlik havasında yapıldı." ifadelerini kullandı.

Halk oyunları gösterisinin ardından yarışmada dereceye giren okulların öğrencilere ödülleri verildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.