Kütahya

Dudak kanserinden ameliyatla kurtuldular

12:57 23 Mayıs 2018
Dudak kanserinden ameliyatla kurtuldular

Kütahya'da yaşayan ve dudak kanseri teşhisi konulan Ahmet Çanak ve Haydar Çakmak, yapılan başarılı ameliyatlarla sağlıklarına kavuştular.

Ağız çevresinde oluşan yaralardan dolayı Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran Ahmet Çanak (74) ve Haydar Çakmak'a (70), yapılan testler sonucunda dudak kanseri teşhisi konuldu.

DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Cüneyt Kucur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çanak ve Çakmak'ın kendilerine başvurduklarını ve tanılarının alındığını bildirdi.

Her iki hastanın ağız çevrelerindeki yaraların kanserli tümör olduğunu tespit ettiklerini dile getiren Kucur, şunları söyledi:

"Ahmet ve Haydar beylerde ilerlemiş dudak kanserleri vardı. Boyunlarında da şüpheli yayılma vardı. Kliniğimize başvurarak tanılarını aldılar. İlk geldiklerinde, 'acaba kanser tedavi edilebilir mi?' diye tereddütleri vardı. Çok şükür iki hastamıza da hastanemiz bünyesinde bu ameliyatları yaptık. Ameliyatlarımızda aynı zamanda boyunlarındaki lenf bezlerini temizleme imkanımız oldu. Tevafuk iki hastamız da aynı dönemde ameliyat oldular. Ameliyatlarımızın her biri yaklaşık 4 ile 6 saat sürdü. Şu anda hastalıktan tamamen kurtulmuş durumdalar. Yeme, içme ve günlük hayatlarına çok rahat devam edebiliyorlar. Hastalarımızın bundan sonra da takiplerini yapacağız. İnşallah sıkıntı olmayacak ama olması halinde her türlü tedavisini burada yapma imkanımız var."

Bu tür yaraları ve rahatsızlıkları olanların mutlaka en kısa zamanda hastanelere başvurmaları çağrısında da bulunan Kucur, "Bu hastalık ilerlemiş olsa bile hastalarımızın ümitsizliğe kapılmadan hastaneye gelmeleri çok önemli. Bir gün önce gelmeleri bile çok önemli. Çünkü her geçen gün hastalığın yayılma riski artıyor. O zaman da tedavi biraz zorlaşıyor. Hastalarımız kesinlikle ümitsizliğe kapılmasınlar. Hastaların iyileşmeyen yaraları olduğunda ya da yaraları durup dururken kanamaya başladığında hastanemize gelip teşhislerini almalarını tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yapılan operasyondan son derece memnun olduğunu dile getiren Ahmet Çanak, bu tür sıkıntıları olanların bir an önce tedaviye gelmelerini tavsiye etti.

Haydar Çakmak da ameliyatın ardından durumunun çok iyi olduğunu belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.