Kütahya

Kütahya'da okullarda karne heyecanı

12:11 08 Haziran 2018
Kütahya'da okullarda karne heyecanı

Kütahya'da, 2017-2018 eğitim öğretim yılının tamamlanması dolayısıyla okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 93 bin öğrenci karne aldı.

Abdurrahman Paşa İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım töreninde Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik öğrencilere karnelerini verdi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütahya'da yaklaşık 93 bin öğrencinin karnelerini aldığını söyledi.

Öğrencilerin yorucu bir eğitim öğretim döneminin ardından tatili hak ettiklerini belirten Vali Nayir, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimiz 2017-2018 eğitim öğretim dönemini tamamlayıp bir üst sınıfa geçtiler. Gayret ettiler, çalıştılar ve bir tatili hak ettiler. Bizim isteğimiz ailelerin bu karnelerin kendi karneleri olduğunu da bilmeleri. Eğer varsa bir zayıf not, ailelerimiz bunun kendilerinin de bir yorumu olarak değerlendirmelerini istiyoruz. Ailelerimizden istediğimiz, mutlaka öğrencilerimize daha güzelini gösterip onlara sıkıntı çıkarmayacak karne yorumu yapmaları. Tatil döneminin eğitim camiamıza, öğrencilerimize ve ailelerimize hayırlı olmasını diliyorum."

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit de öğrencilerin karne heyecanına tanık olduklarını dile getirerek, "Bütün öğrenci ve velilerimize, öğretmenlerimize, yorucu bir yıl sonunda iyi tatiller diliyorum. Öğrencilerimiz tatilde bol bol dinlensinler. Öğrencilerimize özellikle tatilde kitap okumalarını da tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Karnelerini alan öğrenciler de yaz tatiline girmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.