Kütahya

İHH Kütahya’dan yetimlere bayramlık

17:09 12 Haziran 2018
İHH Kütahya’dan yetimlere bayramlık

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği, Ramazan Bayramı nedeniyle 55 yetime bayramlık elbise ve harçlık dağıttı.

Dernek Başkanı Mustafa Yenipazar, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramı nedeniyle yetimleri unutmadıklarını ve onlar için bayramlık aldıklarını söyledi.

Ramazan ayı boyunca yürütülen kampanya çerçevesinde hayırseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını aktaran Yenipazar, şunları kaydetti:

"Rabbimizin bizlere emaneti olan yetimlerimiz bizim için çok büyük bir önem arz etmektedir. Bizim kamil insan olma yolundaki mücadelemizde yetim kardeşlerimiz bizler için tutunacak dallar hükmündedirler. Onların bize olan ihtiyacından fazla belki de bizim onlara ihtiyacımız bulunmaktadır. Yaradan onların varlığı ve içimizde bulunuşuna bizler için büyük sırla yüklemiştir. Bizler yetime sahip olan toplumların dünyaya hükmettiğini biliriz. Yetimi güldürenlerin kendi yüzlerinden de gülmenin hiç eksik olmadığını biliriz. Yetim güldüğünde dünya güler yetim ağladığında dünyada huzur kaçar. Bunun bilincinde ve fevkindeyiz. İşte bu bilinçle her yıl olduğu gibi bu ramazanda da yetimlerimiz için iftar programı düzenledik. Hayırseverlerimizin destekleri ile yetimlerimiz için bayramlıklar aldık. Aynı zamanda onlara harçlıklar verebildik."

Kentteki 55 yetime bayramlık alındığını ifade eden Yenipazar, desteklerinden dolayı hayırseverlere teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.