Kütahya

Kütahya'da çocuk istismarı ve cinayetlerine tepki

12:05 05 Temmuz 2018
Kütahya'da çocuk istismarı ve cinayetlerine tepki

Kütahya’da faaliyet gösteren Yeni Bir Hayat Yeni Bir Nefes Derneği, çocuk cinayetleri ve istismarı olaylarına tepki gösterdi.

Dernek Başkanı Süleyman Yiğit, düzenlediği basın toplantısında, derneğin 2 yıl önce çocuk istismarı, kadına şiddet ve madde bağımlılığı ile mücadele etmek amacıyla kurulduğunu hatırlattı.

Son günlerde yurdun çeşitli bölgelerinde yaşanan çocuk istismarı ve cinayetlerinin Türk toplumunu derinden sarstığını dile getiren Yiğit, şunları kaydetti:

"Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede bu tarz utanç verici olayların yaşanması 7’den 70’e hepimizi derinden üzmüştür. Toplum olarak en hassas olduğumuz nokta çocuklarımız. Onların ağlaması bile içimizden bir parça götürür. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız kalbimizdir. Onların acısını ta kalbimizde hissederiz. Dernek olarak hedefimiz bizi bekleyen tehlikeleri eğitim yoluyla, daha fazla kitleye ulaşarak tehlikeyi anlatabilmek. Değişik mekanlarda değişik konuk ve konularımızla hem velileri hem öğrencileri uyarabilmek ve bu konularda tüm gayretlerimizle çalışmaya devam edeceğiz. Yaşanan olaylarla alakalı olarak gerek TBMM gerek ilgili kurumlara sesimizi duyurarak konuyla ilgili toplum vicdanını rahatlatabilecek en ağır cezaların gelmesi için tüm gayretimizle çalışacağız. Bir olalım, birlikte olalım, daha fazla Eylül’leri Leyla’ları bu kirli çarka kurban etmeyelim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.