Kütahya

Çocuk istismarı ve ölümlerine tepkiler

13:32 05 Temmuz 2018
Çocuk istismarı ve ölümlerine tepkiler

Eğitim-Bir-Sen Kütahya şubesi çocuk istismarı ve ölümlerine tepki gösterdi.

Eğitim-Bir-Sen üyeleri adına açıklama yapan sendikanın Kütahya Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Zahit Behti, son günlerde çocuklara yönelik istismar ve katledilme olaylarının ülkeyi büyük kaygıların eşiğine getirdiğini söyledi.

Çocuk cinayetleri ve kayıplarının arttığını ve bu durumun sıradanlaşmaya başladığını dile getiren Behti, şunları kaydetti:

"Bir çocuğun katledilmesi, bir insanın yaşam hakkının ihlal edilmesinin çok ötesinde insanlığın tükendiğini, vicdan ve merhametin iflas ettiğini gösteren ve zerre insanlık nasibi olanı bile yaralayan bir durumdur. İki masum evladımızın art arda gelen ölüm haberlerinin tüm ülkede, toplumun her kesiminde yarattığı üzüntü ve öfke hepimize bazı gerçekleri çok çıplak bir şekilde gösterdi. Savunmasız masum çocuklara dönük her türlü şiddet, istismar ve katledilme olaylarının toplumda yarattığı sorgulamanın temelinde, yitirdiğimiz bu evlatlarımızla birlikte toplumdan iyilik, merhamet ve vicdanın da eksildiği gerçeğidir.

Çocukların korunmasında bütüncül bir yaklaşımın geliştirilmesi, Milli Eğitim, Aile ve Sosyal Politikalar ve İçişleri Bakanlığından, basın medya enformasyona kadar ilgili tüm kamu kurumlarının, bu konuda çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşları ve akademinin işbirliği içerisinde ortak adımlar atması ile mümkün olabilir."

Behti, Eğitim-Bir-Sen olarak yaşanan katliamın faillerini, ona sebep olan ideolojik tutumları kayıtsız şartsız kınayıp lanetlediklerini de sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.