Kütahya

Bedelli askerlik yapılacak illere Kütahya da dahil edildi

17:06 09 Ağustos 2018
Bedelli askerlik yapılacak illere Kütahya da dahil edildi

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, bedelli askerliğin yapılacağı iller arasına Kütahya'nın da dahil edildiğini bildirdi.

Saraçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bedelli askerlik kararının alınmasının ardından kentin yöneticileri olarak Kütahya'nın da bedelli askerliğin yapılacağı iller arasına dahil edilmesi için çeşitli girişimlerde bulunduklarını belirtti.

Bedelli askerlik yapacak olan kişilerin Kütahya'ya gelmesinin şehrin ekonomisine büyük katkı sağlayacağını dile getiren Saraçoğlu, şöyle konuştu:

"Kütahya Garnizon Komutanından bedelli askerlik yapacakların 21 gün boyunca Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığında da eğitim göreceklerinin müjdesini aldık. Bu müjdeyi Kütahyalı hemşehrilerimizle paylaşıyorum. Bedelli askerlik şehrimiz esnaf ve tüccarı açıdan büyük önem taşıyor. Binlerce askerimizin burada eğitim göreceği ve ekonomiye de katkı sağlayacağını düşünüyorum. Sadece bedelliler değil, diğer uzman yedek subaylar da daha önceki alınan kararlarda Kütahya'da eğitim görerek usta birliklerine buradan ayrılıyorlardı. Bunun da şehrimize önemli ölçüde katkısı olduğunu düşünüyorum. Bunu takip ederek Kütahya'nın ekonomisine hareketlilik kazandırmak bizim görevimizdir, diye düşünüyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.