Kütahya

Çini sanatçısından Katar Emiri'ne çini vazoyla teşekkür

11:13 26 Eylül 2018
Çini sanatçısından Katar Emiri'ne çini vazoyla teşekkür

Kütahya'da yaşayan Kültür ve Turizm Bakanlığı çini sanatçısı Abdurrahman Yıldız, Türkiye’ye yakınlık gösteren Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’ye hediye etmek için çini vazo yaptı.

Çocuk yaşlardan itibaren başladığı çinicilikte 50 yılı geride bırakan Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 ayda tamamladığı çini vazoyu, Katar’ın Türkiye’ye verdiği desteklerine teşekkür etmek amacıyla Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’ye hediye edeceğini söyledi.

Yıllardır çini alanında birçok eser ürettiğini, en son Osmanlı desenleriyle yapmaya başladığı bir metrelik vazoyu tamamladığını belirten Yıldız, "Sümbül veya gözyaşı diye tabir edilen vazomuzu Osmanlı desenleriyle süsleyerek yaklaşık 3 ayda tamamladım. Bu vazonun yapılışına çok emek harcadım. Tabii çok emek verince de güzel bir amaca hizmet etsin, güzel bir yere verilsin istedim. Katar Emiri, ülkemizin zor zamanlarında her an yanımızda oldu. Kardeşçe yakınlığı beni memnun etti. Katar Emiri’nin Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanımıza yakınlığından dolayı, ülkenin bir sanatçısı olarak, sorumluluk bilinciyle yaptığım çini vazoyu kendisine bizzat hediye etmek istiyorum." diye konuştu.

Ülkemiz Değerlerini Tanıtma Kültür ve Sanatımızı Geliştirme Derneği Başkanı da olan Yıldız, "Çini ve el sanatlarımızın tanınması için birçok çalışma yaptım, yapmaya devam ediyorum. İlimize ve yurt içinde birçok sergiler açarak tanıtıma katkı sağlamaya çalışıyorum. Katar Emiri'ne hediye etmek istediğim vazo, aynı zamanda kültür ve el sanatlarımızın Katar ve Ortadoğu'da tanınmasına vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.