Kütahya

Dünya Yürüyüş Günü'nde sahaya indiler

14:00 03 Ekim 2018
Dünya Yürüyüş Günü'nde sahaya indiler

Dumlupınar Stadı'nda düzenlenen etkililikte konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, sağlığın her şeyden önemli olduğunu, sağlıklı yaşamın vazgeçilmezinin ise spor olduğunu belirtti.

Kütahya Sağlık Müdürlüğünce Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla çeşitli spor aktiviteleri ve yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Sporun en temelinin yürümek olduğunu dile getiren Vali Nayir, şöyle konuştu:

"Bugün burada olmaktan gerçekten çok memnunum. Bizler bütün gençlerimizi, vatandaşlarımızı sporla iç içe görmek istiyoruz. Spor tesisleri, sahalar bunun için var. Spor alanları spor yapanlarla şenleniyor. İnşallah bugün yapılan etkinlik kalıcı hale gelir. Bütün fertlerimiz sporla iç içe olarak sağlıklı bir nesil halinde daha güzel günlere hep beraber ulaşmış oluruz.”

Sağlık için yürüyüşün önemine değinen İl Sağlık Müdürü İsmail Zehir de “Hareketsiz yaşamla obezite ve ciddi hastalıklar hayatımıza girmeye başladı. Biz hareketli yaşama dikkat çekmek için bugün personelimizle birlikte çeşitli spor aktiviteleri ile yürüyüş etkinliği düzenledik. Halkımızın etkinliğe katılması bizleri memnun etti. Biz sağlık çalışanları olarak vatandaşlarımızı hareket etmeye, günde en az 10 bin adım atmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan Nermin Arslan ise yaklaşık 4 yıldır düzenli yürüyüş yaptığını, daha çok kişinin yürüyüşe ve spora özendirilmesi için benzer etkinliklerin artırılması gerektiğini ifade etti.

Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün iş birliğindeki etkinliğe öğrenciler ve vatandaşlar ilgi gösterdi. Sağlıklı yaşam hakkında bilgilendirilmelerin de yapıldığı etkinlikte spor uzmanları gözetiminde vatandaşlar hafif düzey spor hareketleri ile fitness ve aerobik yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.