Kütahya

Memur-Sen'den Çin'in Doğu Türkistan politikalarına tepki

14:09 06 Kasım 2018
Memur-Sen'den Çin'in Doğu Türkistan politikalarına tepki

Köse, sendika binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Çin ile Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi arasında bugün yapılacak, Çin'deki insan hakları ihlalleri görüşmesinden önce Çin'in Müslüman Türk toplumuna yönelik zulümlerini protesto ettiklerini söyledi.

Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi Fatih Köse, Çin’in, Doğu Türkistan’da bir soykırım gerçekleştirdiğini, Memur-Sen ailesi olarak Doğu Türkistan’ın yanında Çin'in ve zulmünün karşısında olduklarını bildirdi.

Çin’in Uygur Türklerine uyguladığı soykırımı, Amerika-Çin rekabetine politik meze yapmaya çalışanlara izin verilmemesi gerektiğini belirten Köse, şunları kaydetti:

"Biz bu noktada dünyanın bütün iyi insanlarına, insanlığa önemli vazifeler düştüğüne inanıyoruz. Eğer dünyanın iyi insanları bu konuyu sahiplenip, zulme karşı bir hat oluşturmazsa, Doğu Türkistan başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde yaşayan mazlumların iki zalimden birinin zulmüne maruz kalması kaçınılmazdır. Bu yüzden dünyanın bütün iyi insanları zulme karşı güçlü bir hat oluşturmalı, adalet ve özgürlük dünyamıza hakim kılınmak için sorumluluk almalı ve hep birlikte haykırmalı. İnsan onuru dokunulmaz, özgürlükler kısıtlanamaz."

Memur-Sen ailesi olarak Çin hükümetine seslendiklerini de aktaran Köse, "Biz insanlığın vicdan sesi olarak Doğu Türkistan’ın yanında Çin'in ve zulmünün karşısındayız. Bizler, insanlık ailesinin onurlu fertleri ve özgürlük sesleri olarak soykırıma sessiz kalmayacağız, Çin’e karşı ses vermekten geri durmayacağız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.