Kütahya

Ortaokul öğrencilerinden kitap toplama kampanyası

11:57 21 Şubat 2019
Ortaokul öğrencilerinden kitap toplama kampanyası

Kütahya’da bir okulun öğrencileri tarafından başlatılan kampanya kapsamında kısa sürede toplanan yüzlerce kitabın, ihtiyacı olan okul ve öğrencilere gönderileceği bildirildi.

Linyit Ortaokulu Müdürü Mustafa Topuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerinin talebiyle okulda başlatılan kampanyanın ilgi gördüğünü ve kısa sürede binin üzerinde kitap toplandığını söyledi.

Öğrencilere akademik başarının yanı sıra değerler eğitimine de önem verdiklerini belirten Topuz, şunları kaydetti:

"Linyit İlkokulu ve Ortaokulu olarak öğrencilerimizin akademik, sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerinin yanında belli davranışları kazanmalarını, belli değerleri edinmelerini hedefliyoruz. Bu kapsamda 8'inci sınıf öğrencilerimizden Nahide Tarım, arkadaşlarıyla bize gelerek kitap toplama projesini hayata geçirmek istediklerinden söz ettiler. Öğrencilerimiz, kullanmadıkları kitaplarını, hikaye kitaplarını, test kitaplarını toplayıp ihtiyaç sahibi okullara, öğrencilere ulaştırmak istediklerini dile getirdiler. Biz de bu bağlamda onlara destek olmaya çalıştık. Öğrencilerimiz iki haftalık bir süreçte binin üzerinde kitap toplamayı başardılar."

Topuz, toplanan kitapların Hakkari, Adıyaman, Mardin, Gaziantep'e ulaştırılacağını aktardı.

Kampanyaya öncülük eden öğrencilerden Nahide Tarım da toplanan kitaplarının bir kısmının kentteki ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtacaklarını dile getirerek, "İlk önce bu fikir annemden çıktı. Annem zor şartlarda okuduğundan bahsederdi. Aynı zamanda kendisi de köy okulunda okuduğunu, o zamanlar kitap bulmakta zorlandıklarından söz ederdi. Annem bana böyle bir kitap kampanyası yapabileceğimizi söyledi. Ben de bu fikri hayata geçirmek istedim. Arkadaşlarımla da bunu paylaşınca onlar da destek verdiler." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.