Malatya

3. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası sona erdi

11:45 31 Ağustos 2015
3. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası sona erdi

Turnuvaya 11 ülkeden 46, yurttan da 502 olmak üzere 548 sporcu katıldı

Malatya'da 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası sona erdi.

Türkiye Satranç Federasyonu, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce tertiplenen ve Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvanın kapanış töreninde konuşan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, sporculara katılımlarından dolayı teşekkür ederek, "Umarım Malatya'ya ilk defa gelenleri, ya da üçüncü kez katılanları şehir olarak, belediye olarak memnun bıraktık. İlimizde satranca bir kez daha dikkat çektiğimize inanıyoruz. Daha nice Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvalarında sizleri aramızda görmeyi ümit ediyoruz" diye konuştu.

Mumcu, turnuvaya emeği geçenlere teşekkür etti.

Turnuvaya 11 ülkeden 46, yurttan da 502 sporcu olmak üzere 548 kişi katıldı. Katılımcılar, 4 kategoride yarıştı. A ve B kategorilerinde yarışanlara toplamda 35 bin lira ödül verildi. C ve D grubundaki katılımcılara da "teknolojik cihaz" takdim edildi. A kategorisinde birinciye 4 bin lira, B kategorisinde bin lira, C ve D gruplarındaysa dizüstü bilgisayar verildi.

A kategorisinde birinciliği Benıtze Davıt, B grubunda Mangal Ali, C kategorisinde Genç Uğur Can ve D grubundaysa Durukan Giray Kaan elde etti.

Derece yapanlara kupa ve madalyalarını Ertan Mumcu, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çınar, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İhsan Gencay, Turnuva Gözlemcisi Emin Yasa Altun ve Satranç İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.