Malatya

Eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanının silahlı saldırıda öldürülmesi

15:59 01 Eylül 2015
Eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanının silahlı saldırıda öldürülmesi

Eski Başkan Koca için Malatya'da gıyabi cenaze namazı kılındı

 Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonrası hayatını kaybeden Eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca için Malatya'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Yeni Cami önünde öğle vakti kılınan gıyabi cenaze namazından sonra konuşan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aydoğan, Yunus Koca'nın uğradığı silahlı saldırı sonucu Hak'kın rahmetine kavuştuğunu söyledi.

Saldırıyı yapanların yargıya hesap vereceğini belirten Aydoğan, "Silah diliyle konuşanlar ve silah diliyle konuşmalarını sağlayan kandan beslenen gizli örgütlerin önce Rabbimizin karşısında sonra milletimize hesap vermeye mahkum olduğunu belirtmek istiyoruz" dedi.

Vatana ve millete hizmet etmeye devam edeceklerini vurgulayan Aydoğan, "Bizim silahımız akıldır. Silahı mermi olanlar asla bu ülkenin toprağını ne Türk'ten, ne Kürt'ten, ne de diğer inançlardan alabilirler. Yunus Koca kardeşimiz şehittir. Davasına sadık, hizmeti baki, ismi kalbimizde olacaktır. Bir Yunus Koca vatan, millet, bayrak için feda edildiyse bin Yunus Koca kendini feda etmeye hazırdır. Bütün şehitlerimiz, bizim şehitlerimizdir. Bütün şehitlerimiz, şahit olsunlar ki biz millet olarak birlikten, beraberlikten, kardeşlikten, adaletten, haktan ve merhametten asla vazgeçmeyiz. Bizler bir ve beraberiz. Yolumuzu ayrı gayrı düşürmeye çalışanlara Cenabı Allah fırsat vermesin. Yunus Koca kardeşimize Allah'tan rahmet ve yakınlarına sabırlar niyaz ediyoruz. Aziz milletimizin ve teşkilatımızın başı sağ olsun" diye konuştu.

Gıyabi cenaze namazına Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.