Malatya

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

16:04 01 Eylül 2015
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

"Yargının hiçbir grubun, hiçbir cemaatin ve gücün elinde olmaması gerekiyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yargının hiçbir grubun, hiçbir cemaatin ve gücün elinde olmaması gerektiğini söyledi.

Malatya Baro Başkanı Enver Han'ı makamında ziyaret eden Ağbaba, gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün yargı camiasına yeni adli yılın hayırlı olmasını diledi.

Ağbaba, Türkiye'nin zor dönemlerden geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün maalesef yargı anlamında bir çok hukuksuzluklarla karşı karşıyayız. Şunu söylemek istiyorum, bir gün gelip onlara da hukuk lazım olacaktır. O nedenle yargının kesinlikle siyasallaşmaması gerekiyor. Bu nedenle yargının hiçbir grubun, hiçbir cemaatin ve gücün elinde olmaması gerekiyor. Hele sadece bir kişinin elinde hiç olmaması gerekiyor. Yargı bağımsız olmazsa bu ülkede hiç birimiz barış içinde yaşamayız. Yargının bağımsız olması demek, Türkiye'nin barış içerisinde yaşaması demek, özgür bir biçimde yaşaması demek. Yargı bağımsız olmazsa hiçbirimiz bağımsız olmayız." 

Geçmiş yıllarda bütün toplumu ilgilendiren davalarda olduğu gibi bu günde hukuku savunduklarını ifade eden Ağbaba, hukukun herkese lazım olduğunu vurguladı.

Ağbaba, Koza İpek Holding'e yönelik operasyona ilişkin, "Ben bu baskını kınıyorum. Bir basın kuruluşuna niye baskın yapılır onu da merak ediyoruz. Bu, bunla sınırlı kalmayacak gözüküyor ama şunu herkes bilsin ki Türkiye bununla beraber eğer bu devam ederse Ortadoğu ülkelerinden çok daha kötü duruma düşecek" ifadelerini kullandı.

Malatya Baro Başkanı Enver Han ise CHP Genel Başkanı Veli Ağbaba'nın ziyaretinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Türkiye'de hukukun üstünlüğünün tartışılmaması gerektiğini dile getiren Han, "Hukukun üstünlüğünü güçlendirip, geliştirip, gelişmiş ülkeler nezdindeki hukukun üstünlüğü ilkelerine sahip kılmak lazım" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.