Malatya

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Akın:

18:01 03 Eylül 2015
Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Akın:

"Meralarda doğal ortamda yetişen kuzuların tüketimi medyadaki yemek programlarında teşvik edilmelidir"

 Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, "Meralarda doğal ortamda yetişen kuzuların tüketimi medyadaki yemek programlarında teşvik edilmelidir" dedi.

Akın, birlik binasında düzenlediği basın toplantısında, küçükbaş hayvan üretimi ve tüketiminin yaygınlaşmasına yönelik görsel ve yazılı basında yemek ve benzeri programlara ağırlık verilmesinin hayvancılık sektörünü canlandıracağını belirtti.

Küçükbaş hayvancılıkta kuzu ve oğlak etinin özellikle protein bakımından zengin olduğunu ifade eden Akın, "Kuzu eti yumuşak ve lezzetli olması çocukların zeka gelişiminde, büyümesinde, yaraların iyileşmesinde, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde, yaşlılarda kemiklerin mineral yapısı üzerinde faydası bulunmaktadır" diye konuştu.

Ucuz ve sağlıklı et tüketimi için ülke kaynaklarını doğru kullanmayı gerektiğini kaydeden Akın, şu görüşlere yer verdi:

"Hayvancılığı önemsediğimiz takdirde dışa bağımlılığımız ortadan kalkacak, maliyetler düşecek ve kırmızı et fiyatlarında  istikrar sağlanacak. Böylelikle hem üreticimiz hem tüketicimiz kazanacak. Bunun için de başta yerel medyamızın, ulusal medyamızın tüm reklamlarında yemek programlarında doğal organik olan küçükbaş, kuzu ve oğlak etinin teşvik edilmesi önem arz etmektedir. Meralarda doğal ortamda yetişen kuzuların tüketimi medyadaki yemek programlarında teşvik edilmelidir. Maliyetlerin düşürülmesi mera hayvancılığını teşvik edecektir, bu yönde ciddi destekler bekliyoruz.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.