Malatya

TDV kurban sayesinde "gönül köprüsü" kuruyor

11:30 19 Eylül 2015
TDV kurban sayesinde "gönül köprüsü" kuruyor

VOLKAN KAŞİK - Vekaletle kurban organizasyonuyla sadece yurt içindeki değil, Somali'den Afganistan'a, Kırgızistan'dan Kosova'ya, Arakan'dan Filistin'e kadar geniş bir coğrafyadaki ihtiyaç sahiplerine ulaşan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), geçen yıl 69 ülkede, 557 bölgede 135 bin 394 hisse kurban keserek ihtiyaç sahibi Müslümanların yüzünü güldürdü. 

Yaklaşık 22 yıldır vekaletle kurban kesim organizasyonu düzenleyen, ihtiyaç sahipleri için gönül köprüleri kuran TDV, vatandaşların kurban emanetlerini Balkanlardan Filistin'e, Kafkasya’dan Afrika'ya, Türk cumhuriyetlerinden Latin Amerika'ya ve Uzak Doğu ülkelerine kadar geniş bir coğrafyaya ulaştırıyor.

Yardımları farklı coğrafyadaki insanlara götüren ekipler, birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın insanların gönüllerinde yeşermesi için de var gücüyle çalışıyor.

Malatya Müftüsü ve TDV Şube Başkanı Ümit Çimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurbanın zekat ve hac gibi mali ibadetler arasında yer aldığını belirterek, bu ibadetin vekaleten de yapılabildiğini hatırlattı. 

Son yıllarda vekaleten kurban kesim konusunun öne çıktığını belirten Çimen, bu konuda 1993 yılından bu yana TDV ve Diyanet İşleri Başkanlığının ortaklaşa çalışma yürüttüğünü söyledi.

Vatandaşların kurbanlarının sağlıklı bir şekilde kesilmesini ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını arzu ettiğini anlatan Çimen, şöyle devam etti:

"TDV ve Diyanet İşleri Başkanlığı, yurt içi ve dışında bu konuda çok hassas bir şekilde hizmet yürütmektedir. TDV, geçen yıl Türkiye'de 174 merkez başta olmak üzere aralarında Somali, Afganistan, Kırgızistan, Kosova gibi 69 ülkede, 557 bölgede 135 bin 394 hisse kurban keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Kurbanları vatandaşlarımıza, soydaşlarımıza, Müslüman kardeşlerimize ulaştırarak çok hayırlı bir hizmet yürüttük. Ülkemiz dışındaki gönül coğrafyamıza adeta milletimizin gönül elini, maddi yardımlarını ulaştırdık. TDV, gönüllü insanların da katılımıyla ülkemizin içinde ve dışında vekaleten kurban konusunu çok güzel yürütmektedir. Bu organizasyona vatandaşlarımız, il ve ilçe müftülükleri, cami görevlileri, PTT iş yerleri ve banka şubelerinden katılabilirler."

Müftü Çimen, vekaleten kurban bağışında bulunanlara, kurbanlarını nerede, kimlere kesilip gönderildiği bilgisinin de verildiğini anımsatarak, "Vatandaşlarımızın sağlıklı şekilde kurban hizmetlerini yürütmeleri, vekalet kurban konusunda güven içerisinde bunu yapmaları noktasında TDV ve Diyanet İşleri Başkanlığının bu organizasyonuna katılmalarını bekliyoruz" dedi.

- "Önemli olan yaraya merhem olmaktır"

Kurban ibadetinin Allah'a yakınlaşmanın, fedakarlığın ifadesi olduğunu vurgulayan Çimen, toplumun nerede neye ihtiyacı varsa bu ihtiyacın giderilmesinin daha önem arz ettiğini söyledi.

"Önemli olan yaraya merhem olmaktır" diyen Çimen, "Ülkemiz dışında da nice Müslüman kardeşlerimizin mağduriyet içerisinde olduklarını görüyoruz. TDV ve Diyanet İşleri Başkanlığı, oralardaki büyükelçiliklerimiz, ataşelerimiz, din görevlilerimiz aracılığıyla, muhtaç olan Müslüman kardeşlerimize en ücra yerlere dahi bu kurban etlerini ulaştırmakta, onların sevincine ortak olmaktadır. Müslüman'ın bayramda sevincini çoğaltmak tabii ki daha hayırlı bir hizmettir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.