Malatya

Darende’de Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

12:11 24 Eylül 2015
Darende’de Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

Somuncu Baba Camisi'ndeki Sakal-ı Şerif'i görmek için pek çok vatandaş camiye akın etti

 Malatya’nın Darende ilçesindeki Somuncu Baba Camisi'nde muhafaza edilen Hz. Muhammed’e ait Sakal-ı Şerif, Kurban Bayramı dolayısıyla ziyarete açıldı.

Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen çok sayıda vatandaş, Somuncu Baba Camisi'ne geldi. 

Bayram namazının ardından cami imamları tarafından özel muhafazasından çıkarılan camekan içerisindeki Sakal-ı Şerif, kürsü üzerine konuldu. Vatandaşların önünden geçerek selamlamasının sağlandığı Sakal-ı Şerif'i görmek için ilçenin yanı sıra yurdun değişik illerinden pek çok kişi geldi. 

Vatandaşlar, Kurban Bayramı'nda böylesine manevi bir ortamda Sakal-ı Şerif'i görmenin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, bu imkanı sunanlara teşekkür etti. 

Her yıl Kurban Bayramı'nda Bursa'dan memleketi Darende'ye geldiğini söyleyen Hulusi Kahraman, bayramları memleketinde geçirmenin yanı sıra özellikle Sakal-ı Şerif'i görmeye özen gösterdiğini belirtti. 

Bayram namazı ve Sakal-ı Şerif ziyaretinin ardından vatandaşlara Hulusi Efendi Vakfı'nca kahvaltı ikram edildi. 

Sadrazam Mehmet Paşa tarafından 18. yüzyılda Somuncu Baba Camisi'ne hediye edilen ve arşiv vesikalarıyla doğruluğu beyan edilen Sakal-ı Şerif, bayramlar ve önemli günlerde vatandaşların ziyaretine  açılıyor. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.