Malatya

Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Artırılması Bölgesel Eğitim Programı

13:59 28 Eylül 2015
Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Artırılması Bölgesel Eğitim Programı

 Devlet Personel Başkan Yardımcısı Erdal Aydın, "Ankara, Türk kamu yönetiminin kalbi ise taşra da damarları, kılcallarıdır. Bu sebeple taşradaki yöneticilerin her alanda bilgilendirilmesi kamu yönetimimiz açısından oldukça önem arz etmektedir" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığınca Malatya'da bir otelde, kamu çalışanlarının hizmet kalitesinin artırılması amacıyla "Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Artırılması Bölgesel Eğitim Programı"nın 20'ncisi gerçekleştirildi.

Aydın, programda yaptığı konuşmada, başkanlıklarının kamu yönetiminin en önemli kurumlarından olduğunu söyledi.

Kamu personelinin vatandaş odaklı yönetim anlayışına uygun geliştirilmesini hedeflediklerini dile getiren Aydın, çalışanların gelişen şartlara uyumunun sağlanması, etkinlik ve verimliliğin artırılmasıyla üst kademe yönetici yetiştirilmesinin başkanlığın öncelikleri arasında yer aldığını bildirdi.

Aydın, bu kapsamda yöneticilerin yetiştirilmesine yönelik bölgesel eğitimler gerçekleştirdiklerini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Eğitimlerimizin ilkine 2010'da Rize'de başlattık. Bu süre içerisinde yaklaşık 6 bin orta ve üst kademe yöneticiyle bir araya geldik. Ankara, Türk kamu yönetiminin kalbi ise taşra da damarları, kılcallarıdır. Bu sebeple taşradaki yöneticilerin her alanda bilgilendirilmesi kamu yönetimimiz açısından oldukça önem arz etmektedir. Merkezle taşranın kaynaşmasına, yöneticilerin yetkinliklerinin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla buradayız. Eğitimin amaçlarından biri de kamu yöneticilerinin yönetsel yetkinliklerinin artırılarak kamu yönetiminde etkinliğin ve verimliliğin sağlanmasıdır. Bu eğitim programlarının yararlı olacağını düşünüyorum."

- "Yönetim asla tek taraflı bir eylem değildir"

Malatya Valisi Süleyman Kamçı da "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sözünün güçlü ve kudretli bir devlet olma yolunun, her vatandaşının bugünü ve yarınını güvence altına alan devlet olmaktan geçtiğinin en veciz ifadesi anlamına geldiğini anlattı.

Devletin bekasının sosyal devlet olmaya bağlı bulunduğu gerçeğinin de bu cümlenin içerisinde yer aldığına dikkati çeken Kamçı, "Bütün sektörlerde görev yapanların, hizmet sunmakla mükellef olduğumuz vatandaşlarımıza karşı sorumluluklarımız ve hesap verme yükümlülüğümüz olduğunu bir an bile unutmaması gerekmektedir. Özellikle yönetici pozisyonunda bulunan arkadaşlarımızın iyi düşünen, doğru karar veren, çözüm üreten, bilgi ve birikim sahibi tecrübeli kişiler olması son derece önem arz etmektedir" dedi.

Kamçı, yöneticilerin, maiyetindeki personelin görüş ve kanaatlerini sormaları, gerektiğinde vatandaşla direkt görüşerek meseleyi kaynağından öğrenmelerinin hizmetin kalitesini artıracağını ve daha net çözümler üretilmesine katkı sağlayacağını vurguladı. 

"Yönetim asla tek taraflı bir eylem değildir" diyen Kamçı, şunları kaydetti:

"İstişare, iletişim ve karşılıklı etkileşim, yönetimi daha etkin ve zengin hale getirecektir. Bu nedenle çevremizde farklı bakış açıları olan ve daha da önemlisi bunu dile getiren kişilerin bulunmasına özen gösterirsek, gelişmeleri daha geniş bir pencereden görme imkanına sahip olacağımızı belirtmek istiyorum." 

Sivas, Elazığ, Şanlıurfa, Gaziantep ve Adıyaman'dan kamu yöneticilerinin katıldığı program, 2 Ekim'e kadar devam edecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.