Malatya

Malatya'ya önemli sulama yatırımı

19:16 04 Ekim 2015
Malatya'ya önemli sulama yatırımı

 AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'nın önemli bazı sulama şebekelerinin kapalı sisteme dönüştürülmesi için proje hazırlandığını bildirdi.

Çalık, yazılı açıklamasında, Malatya'daki sulama kanallarının iyileştirilmesi için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Malatya İli Sulamaları Rehabilitasyonu Planlama Raporu hazırlandığını belirterek, raporun projelendirildiğini aktardı. Çalık, projenin gelecek yıl hayata geçirilmesi için çalışmaların hızlandırıldığını belirtti.

Çalık, bu kapsamda Derme-Akçadağ, Akçadağ-Suçatı, Medik-Yazıhan, Doğanşehir, Sultansuyu, Medik-Şahnahan ve Polat sulama şebekelerinin kapalı sisteme dönüştürüleceğini kaydetti. Bunların dev bir yatırım olduğuna işaret eden Çalık, böylece tarımda gelirin artacağını vurguladı.

- Bazı barajların sulama kanallarıyla göletler 2017'de hizmete girecek

Çalık, önemli bazı sulama yatırımlarına dikkat çekerek, "Boztepe Recai Kutan ve Kapıkaya Turgut Özal Barajlarının sulama kanallarının yapımı sürüyor. Yoncalı Barajı'nın inşaatı devam ediyor ve sulama kanallarıyla hizmete girecek. Arguvan'da Aliağa Deresi üzerinde yapılacak Aliağa Barajı ile 32 bin dekar tarım arazisi sulanacak. İnekpınarı Barajı ve Beylerderesi Göleti gelecek yıl yapılacak. Kuluncak Karaçayır, Hekimhan Kurşunlu, Yaygın, Kuluncak Bicir, Doğanşehir Erkenek, Doğanşehir Elmalı, Hekimhan Karadere, Hekimhan Budaklı ve Darende Ayvalı Göletlerinin inşaatlarının büyük çoğunluğu 2017 yılında ve öncesinde bitirilerek hizmete girecek. Hekimhan Güzelyurt Karamahmut, Akçadağ Taşevler, Darende Çınarköy ve Kale Ürüsnü Göletleri ile ilgili proje çalışmalarıysa devam ediyor. Malatya bölgesinde önemli bir tarımsal üretim merkezi olacak" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.