Malatya

Sert Çekirdekli Meyve Fidanı Yetiştiriciliği Çalıştayı düzenlendi

13:57 05 Ekim 2015
Sert Çekirdekli Meyve Fidanı Yetiştiriciliği Çalıştayı düzenlendi

 Malatya'da Sert Çekirdekli Meyve Fidanı Yetiştiriciliği Çalıştayı düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Fidan Üreticileri Alt  Birliğince bir otelde tertiplenen çalıştayın açılışında konuşan Malatya Vali Yardımcısı Bülent Güven, sert çekirdekli meyve üreticilerinin en büyük sıkıntısının pazarlama olduğunu söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tohumculuk Daire Başkanı Mehmet Sığırcı ise son 15 yılda Türkiye'nin tohumculuk ve sertifikalı meyve üretiminde ilerlediğini belirtti. Mehmet Sığırcı, Türkiye'nin yüzde 90 civarında ülkeye meyve ve tohum ihraç ettiğini kaydetti.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, kayısı üreticiliğini sınırlayan en önemli faktörlerden birinin ilkbahar geç donları olduğuna değindi.

Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürü Abdullah Erdoğan, 2006 yılında başlatılan çalışma kapsamında 12 kayısı çeşidi ve 3 anacı seralarda koruma altına aldıklarını anlattı.

Fidan Üreticileri Alt Birliği Başkanı Gürsel Tanrıver ise sertifikalı meyvecilik ve tohumculuğun daha fazla desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

Çalıştaya 16 ilden kurum ve kuruluşların yetkilileriyle sektör paydaşları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.