Malatya

Malatya'da belediyeden zemin etüdü çalışmaları

11:23 08 Ekim 2015
Malatya'da belediyeden zemin etüdü çalışmaları

 Malatya Büyükşehir Belediyesince bazı ilçelerde yürütülen zemin etüdü çalışmasına Kale ilçesinde devam edildiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, birinci derece deprem bölgesinde yer alan Malatya'da binaların sağlam zeminlere yaptırılarak olası bir deprem felaketinde can ve mal kaybının önüne geçilmesi için Malatya genelinde başlatılan çalışmalar Kale'de sürdürülüyor.

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığınca kent genelinde ve ilçelerdeki harita çalışmalarının yanı sıra sağlam zeminlere güvenli yapıların inşa edilmesi için jeolojik ve jeoteknik çalışmalar yapılıyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesince Battalgazi, Yeşilyurt, Arguvan ve Darende ilçelerindeki çalışmaların ardından Kale'de de zemin durumunun ortaya çıkarılması için çalışma yürütüldü. Kale'de 23 sondaj, mikrotremör ve sismik etütler yaptırıldı.

Etütler sonucunda elde edilen numunelerden laboratuvar ortamında zemin hakkında bilgiler elde edildi. Bunlar ışığında zemin uygunluk harita çalışmaları yapılacak. Hazırlanan zemin uygunluk haritaları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğüne onaylatılacak. Bu haritalar daha sonra uygulamaya konulacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.